A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Varga Judit: Magyarország egy szuverén és szabad ország

Varga Judit, igazságügyi miniszter.
Varga Judit, igazságügyi miniszter.
Vágólapra másolva!
Egyértelmű, hogy az európai baloldali többség nem fogadja el, hogy meg akarjuk védeni a gyermekeinket és nem engedjük be az LMBTQ-propagandát az oktatási intézményeinkbe, minderről Varga Judit igazságügyi miniszter beszélt, miután találkozott az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) küldöttségével.
Vágólapra másolva!

Egy európaian udvarias, de határozott beszélgetésen vagyunk túl - mondta Varga Judit, miután találkozott a LIBE-bizottság delegációjával Budapesten. Magyarország egy szuverén és szabad ország - ezt rögzítettük a beszélgetés elején.

Nem fogjuk hagyni, hogy hazánkra erőltessenek egy bevándorlási politikát, meg fogjuk védeni a határainkat - mondta Varga Judit.

"A vádirat megegyezik az ítélettel"

A 7-es cikkely kapcsán azt mondta, hogy ebben a szakaszban nincsen joghatósága az Európai Parlamentnek, csak a Tanácsnak. Varga kijelentette, hogy a vádirat megegyezik az ítélettel. Köszönetet mondott azon konzervatív képviselőknek, akik felszólaltak a magyar álláspont mellett.

Varga Judit kérdésre azt mondta, hogy Magyarország szigorú törvényi keretek között védi minden kisebbség jogát. Magyarország egy biztonságos európai ország. A gyermekvédelmi törvény a felnőttek jogairól szól - tette hozzá.

A helyreállítási alapról nem volt szó a tárgyaláson, de elfogadhatatlan, hogy értékviták legyenek erről - mondta egy másik kérdésre Varga. Ez egy közös hitelfelvétel eredménye, ezért érthetetlen, hogy miért zsarolnak egy tagállamot - tette hozzá.

A 2006-os őszi eseménysorozatról megkérdezte a LIBE-bizottság tagjait Varga Judit. Megkerülő választ kapott, pedig 15 évvel ezelőtt valódi jogsértések történtek. Varga kijelentette, hogy érthetetlen, hogy a mostani ellenzék miért nem kap kérdéseket, miközben antiszemita jelölteket támogatott és velük állt össze.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!