A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Három autót próbált ellopni, egyet sem sikerült beindítani, a rendőrök a hátsó ülésen szundikálva találtak rá

autólopás üveg törés kár
Vágólapra másolva!
Autózni támadt kedve egy 44 éves férfinek péntek este Szolnokon, ezért három autót is megpróbált ellopni. Beindítani azonban egyiket sem sikerült. A rendőrök végül a harmadik jármű hátsű ülésén találták, ott aludt. Többrendbeli lopás miatt indult ellene eljárás.
Vágólapra másolva!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságnak egy szolnoki férfi jelenetett be, hogy a parkolóban hagyott gépkocsiját október 1-jén 19 óra és október 2-án 1 óra között kinyitotta, és átkutatta. Az ismeretlen kibontotta a műszerfalat és kitörte a kesztyűtartót, és onnan két elektromos szerszámgépet tulajdonított el.

Betörte az autó ablakát, de megszólalt a riasztó, így elmenekült Forrás: Police.hu

A rendőrségre hamarosan újabb két bejelentés is érkezett. Az egyik panaszos elmondta, hogy október 2-ra virradóra a közterületi parkolóban álló járművének ablakát ismeretlen személy betörte, de a megszólaló riasztó miatt elmenekült a helyszínről.

A másik bejelentés szerint egy szolnoki telephelyen álló két jármű ablakait ismeretlen személy betörte, a kormánykerék alatti burkolatokat letörte, a vezetékeket pedig kihúzta és elvágta. Ez a bejelentő azonban már arról is beszámolt a rendőröknek, hogy

az egyik jármű hátsó ülésén ott alszik a feltételezett elkövető is

egy vékony pólóban.

Az első autóban hagyta a kabátját, a másodikban a pulóverét

A helyszínre kiérkező rendőrök elszámoltatták az ébredező férfit, aki nyomozói kérdésre rögtön beismerte cselekményeit.

A férfi rögtön beismerte a bűncselekményt Forrás: Police.hu

Az egyenruhások előállították a 44 éves jogsértőt a Szolnoki Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi később elmondta, hogy

bár vezetői engedéllyel sosem rendelkezett, azonban aznap éjszaka kocsikázni támadt kedve,

ezért törte be a járművek ablakait, de beindítani egyik autót sem tudta.

Az első alkalommal kinyitott gépkocsiban aludt egy keveset, akkor a kabátját hagyta ott az utastérben, a másodjára megrongált autóban pedig a pulóverjét felejtette a helyszínen, a harmadik esetnél pedig ismét elaludt az egyik járműben. Elmondta továbbá, hogy az eltulajdonított tárgyakat az egyik felüljárónál helyezte el, azonban kutatás során a szerszámgépeket már nem találták ott a rendőrök.

– A nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott, és kezdeményezik letartóztatásra indítványozását. A Szolnoki Rendőrkapitányság többrendbeli lopás vétség elkövetése miatt folytat nyomozást – írják a közleményben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!