Kovács Zoltán: A migráció menedzselésének véget kell vetni

Kovács Zoltán interjú, portré, 2021.05.03.
Kovács Zoltán interjú, portré
Vágólapra másolva!
A migrációt meg kell állítani, a migráció brüsszeli menedzselésének pedig véget kell vetni! - írja Kovács Zoltán államtitkár a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Facebookon azt írta, hogy október 12-én 12 EU-tagállam, köztük a visegrádi négyek belügyminiszterei levelet írtak Margaritis Schinas európai bizottsági alelnöknek és Ylva Johansson uniós belügyi biztosnak. A belügyminiszterek felhívták a két biztos figyelmét, hogy szerintük a fizikai akadályok (mint például a magyar határkerítés) hatékony eszközei a határvédelemnek, amelyek az egész Európai Unió érdekeit, és nem csak a külső határral rendelkező tagállamok érdekeit szolgálják - tette hozzá. Kiemelte:

Ebből következően arra szólították fel az Európai Bizottságot, hogy ezt a „legitim intézkedést" az uniós költségvetésből megfelelően finanszírozza.

Ehhez képest, a tegnap kezdődött 6. Európai Migrációs Fórumon – melynek témája a migráció és a migránsok integrációja – Ylva Johansson arról beszélt, hogy

együtt jobban tudjuk „menedzselni" a migrációt, illetve, hogy a társadalmunknak és a gazdaságunknak szüksége van a migránsokra.

A nemzetközi szóvivő szerint

Hozzáfűzte:

A migrációt meg kell állítani, a migráció brüsszeli menedzselésének pedig véget kell vetni!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!