Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Öt éve végzett magával a balástyai rém

balástyai rém, ítélet
Vágólapra másolva!
A balástyai rémként elhíresült Szabó Zoltán négy nőt gyilkolt meg, amiért a bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte. A büntetése akkor ért véget, amikor 2016 decemberében felakasztotta magát a cellájában. A helyiek szerint a férfi csendes őrült volt, akinek a szelleme máig kísért Balástyán – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Szabó Zoltán rémtettei óta 20 év eltelt, de a helyiek alighanem sosem fogják elfelejteni. A balástyai rém a börtönben töltött évei alatt többször azt mondta, hogy fog ő még az egyik balástyai kocsma teraszán iszogatni, amire már nem lesz lehetősége, mivel

2016. december 5-én felakasztotta magát a zárkájában.

Balástyán mindenki ismerte a férfit, a szomszéda szerint egy csendes őrült volt.

– mondta egy asszony a Borsnak.

Elmondása szerint Zoltán akkor kezdett furán viselkedni, amikor a testvére öngyilkos lett. Állítólag ő volt az egyetlen, akit a rém igazán szeretett. Egy férfi azt mondta róla, hogy hiába állt össze több nővel is, nem lehetett igazán boldog soha.

Nem akarom sajnáltatni, mert a tetteire nem létezik mentség, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindig is keménynek akart mutatkozni, de legbelül törékeny volt.

Tény, hogy gyűlölte a nőket, főleg a prostituáltakat nem tartotta túl nagyra. Talán éppen ezért kerültek ki az áldozatai főleg ebből a körből

– tette hozzá egyik ismerőse, aki szerint a balástyai rém szelleme visszajár a községbe.

Szabó Zoltán korábbi tanyáját egy mezőgazdasági cég vette meg és várhatóan le fogja bontani. Jelenleg villanypásztorral van körülkerítve a vadak miatt. Belül csak két rossz ágy van, a többi bútort valószínűleg ellopták.

Az egyik leghírhedetebb magyar sorozatgyilkos, a balástyai rém 1998 és 2001 között 4 nővel végzett brutálisan.

Két nőt egy tanyára csalt, ahol többször fejbe vágta őket, a holttestüket pedig elásta a közelben. A harmadikat egy gyümölcsösben fojtotta meg, aztán az ő holttestét is elásta, a negyedik nőt pedig azért ölte meg, mert kapott érte 300 ezer forintot.

A bíróság 2004-ben ítélte a férfit életfogytiglani büntetésre, 2016-ig bírta bezárva, a négy fal között.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről