Bizottsági „újbeszél”, avagy cenzúra a genderpropaganda nevében

Gay Pride Parade 2016 in Rome  alternatives bisexual COMMEMORATION civil conflict civil disobedience civil rights civil society DISCRIMINATION equal rights equality exhibitionism fun gay gay and lesbian pride parade gay and lesbians gay community gay even
A child play under a giant rainbow flag, a symbol of the gay rights movement, as she take part in the 22nd annual Gay Pride Parade in Rome, Italy on June 11, 2016. Tens of thousands of members of Italian LGBTQI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer and Intersex) communities and supporters of gay rights take part in the annual Gay Pride Parade in downtown Rome to demand legal rights for same-sex couples and against homophobia.(Photo by Giuseppe Ciccia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Világos, hogy szükség van a genderőrület megállítására, amelynek egyik eszköze hazánkban az EU által sokat támadott gyermekvédelmi törvény. És ezért is fontos, hogy Európában először nekünk, magyaroknak lesz lehetőségünk népszavazáson kifejezni ezzel kapcsolatos véleményünket - írja az Alapjogokért Központ a közösségi oldalán. A Központ arra reagált, hogy éppen a karácsonyi időszak közeledtével akarják betiltani a karácsony kifejezést és a keresztény nevek használatát.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság Az Egyenlőség Uniója - iránymutatás az inkluzív kommunikációról címmel belsős dokumentumot készített, amelyben

szorgalmazzák a gendersemleges, mindenki számára befogadóan ható nyelvezet használatát az uniós intézmények kommunikációjában.

A dokumentum bevezetőjében az esélyegyenlőségért felelős máltai munkáspárti biztos, Helena Dalli azt írja: „Ez az egység a sokféleségben valódi jelentése".

– írja a Központ.

Újabb őrület és abnormalitás

Az Alapjogokért Központ szerint

a bizottsági iránymutatás újabb bizonyíték az uniós intézményeket uraló genderőrületre.

Mint felidézik: készült már genderstratégia, létezik az EP-ben az LMBT stb.-jogok kiszélesítéséért küzdő frakcióközi képviselőcsoport és utazó nagykövet, és a testület már kimondta, hogy a férfiak is szülhetnek.

Mostmár azt is meg akarják mondani, milyen szavakat és kifejezéseket használhatunk. Pontosan úgy, mint Orwell 1984 című regényében.

A Központ rávilágít, hogy a nyelvhasználati iránymutatásban többek között olyan tanácsokat olvashatunk, mint hogy:

  • ne feltételezzék valakinek a szexuális orientációját, azt, hogy azonosul a születéskor neki tulajdonított nemmel, vagy azt, hogy bináris módon (férfi vagy nő) határozza meg magát;
  • ne köszöntsék úgy a közönséget, hogy hölgyeim és uraim, használják a >>kedves kollégák<< megszólítást;
  • gendersemleges szavakat használjanak (például az angol nyelvben férfira utaló chairman szó helyett egyszerűen chair);
  • keresztnév helyett használják az >>első név<< vagy >>kapott név<< kifejezést;
  • ne utaljanak általánosságban az emberekre polgárokként (mivel jogilag a migránsok nem uniós polgárok);
  • a nemekről szóló kérdéseknél ne csak férfi/nő opciót adjanak meg, hanem tüntessenek fel >>egyéb<<, illetve >>nem kíván válaszolni<< lehetőséget is;
  • ne zárják ki az interszexuális vagy genderqueer személyeket olyan nyelvezet használatával, ami csupán két nemre utal;

megkövetelik, hogy a nyelvezet legyen „genderszenzitív", sztereotípiáktól mentes, és

kerülje „az olyan kifejezések használatát, amelyek csak a hagyományos heteroszexuális családok létezését ismerik el".

Karácsonyhoz közeledve felháborító, amit művelnek

Az Alapjogokért Központ szerint

az adventi időszakban, karácsony közeledtével kifejezetten felháborító, hogy az iránymutatásban azt követelik: ne feltételezzék, hogy mindenki a keresztény kultúrkör és vallás ünnepeit tartja meg.

Mindezt azért, mert „érzékenynek kell lennünk arra, hogy az embereknek eltérő vallási hagyományai vannak".

Tehát a Bizottság szerint ne használjuk azt a kifejezést, hogy „a karácsonyi időszak stresszes lehet", hanem mondjuk azt, hogy „az ünnepek stresszesek lehetnek".

A brüszelieket nem érdekli, milyen veszélyes dologra készülnek Forrás: Opatija Advent / Facebook

A családokkal kapcsolatban kifejezetten leírják, hogy a „vizuális megjelenítésüknél és a róluk szóló beszédekben azonos nemű vagy transznemű szülőket, valamint egyszülős családokat is tüntessenek fel". Kiemelik, hogy

kerülni kell a „háztartások ábrázolásánál a sztereotipikus nukleáris egységet, mert egyesek emiatt kiközösítve érezhetik magukat". Óva intenek attól, hogy „olyan nyelvezetet használjanak, amely egyes kapcsolatokat kevésbé értékesnek tüntet fel, és csak a hagyományos heteroszexuális családok létezését ismeri el".

Úgy látják, hogy noha el akarják velünk hitetni, hogy az LMBT stb.-propaganda nem létezik (vagy ha létezik is ilyen "érzékenyítés", annak semmi köze a gyerekekhez), és az csak egy a csúnya, fafejű konzervatívok által gyártott mumus, nem tagadhatják le a saját maguk által megírt dokumentumokat.

- írja az Alapjogokért Központ. Mint arról az Origo már beszámolt,

kedden dönthet a Parlament a gyermekvédelmi népszavazásról, miután a hétfői ülésen a kivételes eljárásról döntöttek.

(Frissítés: döntött az Országgyűlés, lesz népszavazás) A népszavazáson négy kérdés lesz, a parlamenti választással egy időben kerülhet erre sor - erről Áder János köztársasági elnök hozza meg a végső döntést -, miután ennek lehetőségét – ellenzéki javaslatra – november 9-én az Országgyűlés elfogadta. A négy kérdéses népszavazáson az egyre erőteljesebb LMBTQ-lobbira lehet nemet mondani, valamint mindenki kiállhat amellett, hogy a gyermekek szexuális neveléséről csak a szülők dönthetnek.

Mivel Brüsszelt mára teljesen megszállta az agresszív LMBTQ-propaganda, ezért minden eszközzel fellépnek a magyar gyermekvédelmi törvény ellen, többek között ezért nem akarnak megállapodni a helyreállítási alapról sem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!