A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A tíz hónapos kisfiú végignézte anyja brutális meggyilkolását

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a cselekmény súlyosabb minősítését és a büntetés súlyosítását abban az ügyben, amelyben az apja a tíz hónapos fia előtt ölte meg a gyereke anyját.
Vágólapra másolva!

A jogerős ítéleti tényállás szerint hosszú évek óta veszekedésekkel nehezített élettársi kapcsolatban élt egy férfi és a nő. Legalább egyszer megütötte a férfi a nőt, aki emiatt többször, majd 2019. február közepén végleg elköltözött a férfitól és a közös gyermeküket is magával vitte.

A férfi nem tudott belenyugodni a szakításba.

Főleg azután nem, hogy megtudta, a nő kapcsolatba lépett korábbi barátjával. 2019 februárjának végén, kialakult szokásának megfelelően, a férfi meglátogatta a nőt és a fiát. Ismét megpróbálta helyreállítani kapcsolatukat, de nem sikerült neki.

Hirtelen rátámadt volt élettársára.

Többször megütötte, majd a szobába menekülő nőt fojtogatta és egy késsel is többször megszúrta a gyerek előtt.

A kisfiú - aki mindent látott és hallott - elsírta magát.

Amikor a férfi látta, hogy a nő meghalt, megpróbálta elhallgattatni a fiát, aztán magára hagyta és elmenekült a tetthelyről.

A nő holttestére és a mellette síró, éhes, szomjas kisfiúra másnap találtak rá.

Az elsőfokú bíróság a férfit erős felindulásban elkövetett emberölésben és kiskorú veszélyeztetésében mondta ki bűnösnek.

A Győri Ítélőtábla – az ügyészi fellebbezéssel egyetértve – a férfi élet elleni cselekményét súlyosabban, emberölés alapesetének minősítette. A büntetését, a kegyetlen elkövetési módra is figyelemmel,

7 év 6 hónap börtönbüntetésről 12 évre súlyosította.

Emellett 5 évre eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelyben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné. A kisfiú vonatkozásában a szülői felügyeleti jog megszüntetését egyéb törvényes útra utasította.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!