Brutális rezsiáremelkedést jelentene a baloldal győzelme

Vágólapra másolva!
Bal- vagy jobboldali megoldásokat igényel a magyar klímapolitika? Valóban létezik a Márky-Zay – Gyurcsány párhuzam az energiapolitika világában? Számíthatnak megnövekedett rezsiárakra a magyarok? Ezekről és hasonló kérdésekről beszélgetett Gór Csaba, a Fidesz-KDNP II. kerületi frakcióvezetője  a Budáért Podcast e heti adásában Dr. Hortay Olivérrel, a Századvég Gazdaságkutató üzletágvezetőjével.
Vágólapra másolva!

Színpadon akar maradni Tordai Bence, a szimbolikus politizálás díszpéldánya. A Párbeszéd képviselőjének szociálpolitikai köntösbe bújtatott áremelési javaslatai célkeresztbe vették a magyar családokat és azok alacsony rezsijét - derül ki a Budáért Podcast-sorozat legújabb adásából. A műsor házigazdája dr. Gór Csaba – a Fidesz választókerületi elnöke Budapest 4. számú választókerületében – különböző közéleti, kulturális és politikai kérdésekre keresi a választ meghívott vendégeivel.

A legújabb adás vendége Hortay Olivér, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai Üzletágának vezetője volt. A beszélgetés során szó esett az Európai Bizottság új, 'Fit for 55' névre hallgató javaslatcsomagjáról, annak a családok financiális terheit növelő pilléréiről, és természetesen a magyar energiapolitikáról is.

Hortay Olivér rávilágított arra, hogy

A Századvég Gazdaságkutató üzletágvezetője rámutatott az Európai Bizottság lakosságot megrendítő föderalista intézkedései és a magyar, baloldali zöldpolitika közötti meghúzódó párhuzamra. Ennek a párhuzamnak az alapját a fogyasztókra hárított áremelkedések képezik. Az Európai Bizottság egy környezetvédelmi adót helyezne a lakossági épületekhez és környezetvédelemhez kapcsolódó energiafogyasztásokra, amely jelentős áremelkedést jelentene az európai háztartásoknak.

Habár az említett két személynél a végcél ugyanaz: fizessenek a magyar emberek, az odavezető útban már nem sikerült megegyezniük. Márky-Zay, a Gyurcsány-kormányhoz hasonlóan liberalizálná és deregulálná a lakossági energiaárakat, így eltörölve a korábban említett, biztonságot nyújtó hatósági szabályozást, míg Tordai a rezsifizetés sávossá tételével sújtana le minden olyan magyar háztartásra, ahol kettőnél többen laknak együtt.

Hallgassa meg a beszélgetést itt:
https://open.spotify.com/episode/7frMitAwCvVgsZiHNcowyd...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!