Késsel fenyegettek meg egy albérlőt

kés, tőr
Vágólapra másolva!
Önbíráskodás kísérlete és magánlaksértés miatt kell felelnie annak a három férfinak, akik egy bérlőn akarták számon kérni a tartozását, ezért rátörték az ajtót és késsel megfenyegették.
Vágólapra másolva!

Az egyik férfi tavaly júliustól kiadta a miskolci lakását. December elejére azonban lakbér és közüzemi díj hátralék halmozódott fel, amit tisztázni próbált a bent lakó két családdal, ehhez viszont segítségül hívta a társait. Az egyik délutánon hárman érkeztek a lakáshoz.

Csengetésükre az egyik férfi bérlő nyitott ajtót, mire a tulajdonos és két társa

benyomult úgy, hogy a bérbeadó megfogta a férfi vállát, betolta a konyhába, mögötte pedig bementek a társai.

A konyhában csak a bérbeadó és a bérlő voltak, a két másik férfi az előszobában várt.

A bérbeadó és a lakó között elszámolási vita alakult ki. Nem jutottak megegyezésre, mivel a bérlő nem ismerte be, hogy tartozna bárkinek.

illusztráció Forrás: Shutterstock

A tulajdonos ezen úgy feldühödött, hogy

a konyhaszekrény fiókjából kivett egy 12 centis kést, és azzal fenyegette meg a bérlőt. Közölte, hogy ha egy hónap múlva nem költözik ki a lakásból, megöli és elássa a Bükkben.

A társai nem tudtak arról, hogy elfajult a vita. Mindhárman elmentek. A tulaj magával vitte a routerét, hogy ezzel vegye rá a bérlőjét a költözésre. A bérlő magánlaksértés miatt magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a tulajdonossal szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést javasolt a bíróságnak, két társával szemben pedig azt kérte, hogy ítéljék őket közérdekű munkára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről