Sztárfellépők az Uránia koncertsorozataiban

Berecz
Vágólapra másolva!
Két zenei sorozat, a Zenei példaképek Beethoventől Kallós Zoltánig és a Crossover Uránia könnyűzenei koncertsorozat következő előadása is sztárfellépőket hoz az Uránia Nemzeti Filmszínház színpadára. November 11-én, a Zenei példaképek sorozatban Berecz András, a népszerű mesemondó és népdalénekes áll színpadra három művész fiával, a táncos-zenésszel, a zongoraművésszel és az énekes-filmessel. Másnap, november 12-én, pénteken pedig a Crossover koncertek között a mai pop, rock és elektronikus műfajokat egyedi módon elegyítő The Carbonfools érkezik egy különleges, kifejezetten a mozis helyszínre összeállított filmes koncerttel.
Vágólapra másolva!

November 11-én a Válaszutaink című esttel Berecz András Kossuth-díjas népdalénekes, mesemondó és három fia, István, Mihály és Márton lép közönség elé.

– így vall Berecz András az apaságáról.

Válaszutaink - Berecz András és fiai / November 11., csütörtök Forrás: Uránia Nemzeti Filmszínház

Ezeken a válaszutakon mit tettek le az apai örökségből, egyáltalán tettek-e le, és tettek-e hozzá valamit? Merre tart, hol tart a három ifjú Berecz, a táncos-zenész, a zongoraművész, az énekes-filmes? István vőfélyként vitte tovább apja mesemondását, énekes mesterségét pedig furulyázással egészítette ki, de mint táncos vált országos és mára már világhírű előadóművésszé.

Mihály zongoraművész lett, Londonban, a Királyi Zeneakadémián tanult, a fiatal magyar zongorista generáció kiemelkedő egyénisége. Márton pedig idén végezte a Színművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakát.

Apja meséit talán a filmművészetben kamatoztatja, most viszont népdalénekesként áll majd apja mellé.

A műsorban a népzene, a népdal, a mese és a tánc egyforma hangsúllyal szerepelnek, egymást kiegészítik. Ez az est arról ad számot, hogy egy mai családban mi marad apáról fiúra, tanítás, magyarázkodás nélkül, a puszta példával.

Másnap, november 12-én a Crossover Uránia sorozatban Cinemusic című koncertjével, „carbonziált filmzenékkel és filmesített carbondalokkal" érkezik a pop, rock és elektronikus műfajokat egyedi módon elegyítő, népszerű The Carbonfools zenekar.

– mesélte dj Titusz, a banda alapítója.

Cinemusic – The Carbonfools / November 12., péntek. Forrás : Uránia Nemzeti Filmszínház

„Az elején mindenki bedobálta, hogy szerinte melyik filmekhez és dalokhoz kéne hozzányúlni - tette hozzá Fóris-Ferenczi Gábor, a zenekar énekese - Minden volt ott a drámától, a horroron keresztül a legidiótább vígjátékokig.

Nem kis feladat volt ezekből leválogatni, hogy miket tudunk elképzelni a műsorban, és egyáltalán hozzá tudunk-e nyúlni azokhoz a dalokhoz úgy, hogy abból egy valóban izgalmas átdolgozás születhessen."

Azt nem szeretnék előre elárulni, hogy milyen ismert filmzenéket dolgoztak át vagy kevertek össze saját dalokkal, mert akkor odalenne a meglepetés.

Néhány dolgot viszont biztosan tudhatunk: „Az adta magát, hogy erős vizuális tartalmat is össze kell hoznunk a dologhoz – folytatja Fóris-Ferenczi Gábor. – Ezzel kapcsolatban is rengeteg ötlet született, de azt nem mondhatom el, hogy beöltözöm-e végül Celine Dionnak, hogy elénekeljem a Titanic betétdalát.

Azt viszont elárulhatom, hogy vetítés mindenképp lesz, amit egy régi pajtásunk, E visual készít. Ha eljössz, és hagyod, hogy a zene, a képek és a hangulat elvarázsoljon, akkor biztos, hogy sokáig nem fogod elfelejteni ezt az estét."

Jegyek az Uránia jegypénztárában és online felületén még elérhetők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!