Márki-Zay Péter így ismételgeti Gyurcsány Ferenc minden jelszavát

Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter, montázs
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter, a baloldali előválasztási cirkusz nyertese számtalanszor bebizonyította már, hogy réges-rég paktumot kötött Gyurcsány Ferenccel, a baloldal vezérével. Márki-Zay nemcsak folyamatosan védi főnökét, hanem amikor csak lehetősége nyílik rá, elismétli a Gyurcsány által betanított mondatokat. Nem puszta véletlen, hogy Márki-Zay szintén ostobaságnak tartja a rezsicsökkentést, vagy éppenséggel migránsokat telepítene be Magyarországra, hiszen ezeket az utasításokat kapta Gyurcsánytól. A rezsivel kapcsolatos mondatai most különösen veszélyesek, hiszen Nyugat-Európában rezsipánik van, az osztrák és német embereket saját kormányuk arra kezdi felkészíteni, hogy lehet, hogy nem fognak tudni fűteni - Magyarországon viszont tele vannak a gáztározók, ráadásul a rezsicsökkentés miatt az emberek meg is tudják fizetni a fűtést. Márki-Zay egyébként azt tanácsolta, hogy rezsicsökkentés helyett az emberek kevesebbet fűtsenek.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter a migránsok beengedését tervezi

Október 23-án közösen állt színpadra a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal. Az Andrássy út és a Dózsa György út találkozásánál megtartott, érdektelenségbe fulladt rendezvényen - amelyet provokatív módon éppen a 2006-os rendőrterror helyszínének közelében tartottak - Gyurcsányné mellett Márki-Zay is beszédet mondott.

Az előválasztási komédia győztese világossá tette, hogy felesküdött a migrációra, és kormányra jutása esetén baloldali programokat valósítana meg, ahogyan azt már korábban is kijelentette. Többek között arról beszélt, hogy szerinte Gyurcsány ártatlan, letagadta a bukott miniszterelnök bűnösségét, felelősségét, miközben számos egyértelmű bizonyíték áll rendelkezésre, amely alátámasztja a baloldal vezetőjének bűnösségét 2006-ot és az ország csődbe juttatását illetően.

Nem ez az első, és nem is az utolsó alkalom, hogy Márki-Zay Gyurcsány Ferenc mondatait ismételgeti.

Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely/Mohai Balázs

"Mi egy kicsit bezárkóztunk, lemaradtunk, elmaradtunk a világtól. Ez a bezárkózás, ez a nem nyitottság annyi mindenben megnyilvánul" - jelentette ki Márki-Zay nemrég. Vagyis úgy gondolja, hogy Magyarország lemaradt a világtól, mert nem hajlandó feladni több mint ezeréves keresztény kultúráját.

Ez teljes mértékben egybecseng Gyurcsány Ferenc korábbi állításaival, aki például olyan felszólításokat intézett a migrációs hullám legkeményebb napjaiban, hogy a kormány "nyissa meg a határokat, engedje be őket". Egy másik alkalommal pedig arról értekezett a bukott miniszterelnök, a baloldal vezére, hogy a szerinte hasznavehetetlen kerítések helyett éppenséggel befogadótáborokat kellene építeni:

- mondta Gyurcsány.

Már ebből is teljesen világosan látszik, hogy Márki-Zay Péter Gyurcsány Ferenc és a brüsszeli globalista baloldal terveit kívánja végrehajtani. Tudják, hogy választásokat csak úgy nyerhetnek, ha kiszolgálják a külföldi érdekeket, vagyis Brüsszelt és az Egyesült Államokat. A migránsok beengedésének folyamatos hangoztatása felér egy hűségesküvel a globalista baloldal számára, és ahhoz sem fér semmi kétség, hogy a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal haladéktalanul eleget fog tenni a kéréseiknek, vagyis annyi migránst fognak beengedni az országba, amennyit csak kérnek tőlük.

A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal rezsit emelne

Már az előválasztási komédia alatt is tisztán látszott, hogy a baloldal a hatalomra kerülés esetén elsőként a rezsiárakat emelné meg. Ezt a tervüket azóta sem titkolják, már számtalanszor, több helyen beszéltek róla. Persze nem egy friss direktíváról beszélünk, mivel Gyurcsány Ferenc már 2014-ben arról beszélt egy interjú során, hogy a rezsicsökkentés hülyeség, majd azzal folytatta, hogy kormányra kerülve alaposan meg fogják vizsgálni a helyzetet.

- jelentette ki 2014-ben a bukott miniszterelnök.

A rezsivel kapcsolatban Márki-Zay szintén csak főnöke szavait tudta ismételgetni. Ugyan a szavak változtak, de az üzenet ugyanaz marad. Az is látszik, hogy 2014 óta Gyurcsány még inkább gyűlöli a kormány rezsicsökkentési politikáját, ez pedig Márki-Zay szavaiból is visszaüt. Márki-Zay szerint ugyan lehet rezsit csökkenteni, de neki erről a fogalomról meglehetősen sajátos elképzelései vannak.

Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter Forrás: MTI/Balogh Zoltán//Mohai Balázs

„Valódi rezsicsökkentést el lehetne érni Magyarországon akkor, ha nem néphülyítéssel, adminisztratív módon ráterhelem a lakosságtól elvett, a lakosság könnyítése érdekében onnan elvont díjakat, ráterhelték az ipari fogyasztókra, adók formájában mindenkire, veszteségessé tettek egész iparágakat..." - magyarázta 2020 őszén a Gellért Szállóban az előválasztási komédia győztese,

aki úgy gondolja, hogy a globalista multik fontosabbak a magyaroknál.

A baloldali politikus azt is megmutatta, hogy mindenben egyetért Gyurcsány Ferenccel, amikor kijelentette, hogy a rezsi csökkentése ostobaság:

Márki-Zay szerint tehát a megoldás, hogy az emberek ne fürödjenek, ne igyanak, ne főzzenek, ne használják az internetet és ne kapcsolják fel a lámpát se, hiszen ezzel lehet csökkenteni a rezsikiadásaikat. Ez a szintű arrogancia ahhoz hasonlítható, mint amikor Karácsony Gergely a dugóban ülő autósoknak annyit üzent, hogy szálljanak ki a kocsiból és gyalogoljanak.

Teljesen egyértelmű, hogy a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal semmibe venné az emberek érdekeit hatalomra jutásuk esetén. Azokat pedig, akik mégis felszólalnak az intézkedéseik ellen, hasonló lekezelő és felháborító szövegekkel küldenék el.

A nemzeti konzervatív kormány rezsipolitikájának baloldal által történő eltörlése azt jelentené, hogy a magyar családoknak éves szinten közel 400 ezer forinttal többet kellene fizetnie. Havi szinten több mint 35 ezer forinttal nőnének a háztartások terhei, teljesen függetlenül attól, hogy nevel-e gyereket az adott család, vagy nem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről