A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megszólalt Lagzi Lajcsi zsarolója: Az volt a célom, hogy lehúzzam

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
Vágólapra másolva!
Megtalálta a Blikk azt az üzletembert, aki a gyanú szerint azt ígérte Galambos Lajosnak, hogy 200 millió forintért cserébe elintézi, hogy a zenész elleni büntetőügyben számára kedvező ítélet szülessen. Lajcsit azóta 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték.
Vágólapra másolva!

– vallotta be a Blikknek K. K., a férfi, aki megzsarolta Lagzi Lajcsit.

A jelenleg is házi őrizetben lévő férfi úgy meséli, a sofőrjével ment a trombitás boldogasszonypusztai birtokához, ám a zenész állításával szemben egyáltalán nem bujkált.

Galambos Lajos Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Lajcsi azt mondta, kikerültük a kamerákat. Ez nem igaz, még integettem is, hogy lásson, ám senki nem jött ki. Ekkor vettem észre a postást, akivel üzentem Lajcsinak. Fél órán belül ott is volt, és bár először megrémült, hogy nyomozók vagyunk, elmondtuk, nem vagyunk hivatalos személyek, még a személyinket is megmutattuk. Lajcsi elmondta, nagy bajban van, a felesége már el is költözött tőle, és fél az ítélettől. Erre mondtam neki, tudok segíteni, de az nem igaz, hogy bármilyen politikusra vagy magas beosztású tisztségviselőre hivatkoztam, erről a lehallgatási jegyzőkönyvben sincs bizonyíték" - mondta a férfi a Blikknek.

K. K. azt állítja, a zenész belement az üzletbe.

– mesélte a férfi, aki, mint korábban megírtuk, a szintén gyanúsított, a 200 millió forint kölcsönadási szerződés elkészítésével megbízott dr. Puskás Ferenc ügyvéd irodájában találkozott újra Lajcsival. "Sajnálom, hogy belekeveredett egy ilyen kellemetlen szituációba..."

Az üzletember szerint Lajcsi SMS-ben jelezte, élne az ajánlattal, de amikor találkoztak, már furcsán viselkedett, két nappal később megjelentek a rendőrök, és bilincsbe verték a férfit. "Szörnyű rossz érzés volt, hogy a kislányom és a várandós feleségem szeme láttára bilincsben visznek el. Összesen 91 napot töltöttem a börtönben, amit nem kívánok senkinek. A családomtól elzárva lenni a legnagyobb büntetés volt. Amikor megkaptam a nyomozati iratokat, talán morbidnak tűnik, de felnevettem. A mai világban ilyenért börtönbe kell zárni valakit, akit még el sem ítéltek? Ez az egész ügy túlértékelt, hiszen nem vettem át a pénzt, igazából nem történt semmi" – bosszankodott a férfi, aki szerint Lajcsinak szintén gyanúsítottnak kellene lennie.

K. K. a letartóztatását követően beismerte, hogy 200 millió kért Lajcsitól. A férfi házi őrizetben van, így valószínűleg fia születésénél sem lehet ott.

"Nem tartom arányosnak a büntetést, de haragszom magamra, hogy a családommal ezt csináltam. Apás szülést terveztünk a párommal, bármelyik nap életet adhat a fiunknak, és úgy néz ki, nem lehetek ott és nem is tudok neki segíteni. Értem én, hogy Lajcsi nagyot akar mondani, de túl sok már itt a hazugság..." - mondta a Blikknek.

Lajcsi nem kívánta kommentálni K. K. nyilatkozatát.

K. K. ügyvédje azt is elmondta a Blikknek, hogy

több érdekesség is van az ügyben.

"Igen aggályos, hogy míg az ügyben tanúként szereplő Galambos Lajos állítja, sosem volt szándékában elfogadni ügyfelem ajánlatát, az első találkozó és a hatóságok megkeresése között eltelt 18 nap. A lehallgatási jegyzőkönyvben nyoma sincs annak, hogy védencem bármilyen politikai személyre hivatkozva kérte volna a pénzt. Bár szerettük volna, ha ügyfelemet szembesítik Galambossal, erre nem került sor" – mondta a lapnak dr. Pap Gergely ügyvéd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!