A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet!

ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. november 26. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsornak 2021. november 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
A harmadik oltás biztosan életmentő oltás, ezért is hosszabbítja meg az oltási akcióhetet a kabinet - mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. December 20-tól érkeznek az 5-11 éveseknek való vakcinák - tette hozzá. Ha a baloldal nyer, adóemelések és munkanélküliség jön - mondta. 
Vágólapra másolva!

Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövőhéten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül

Az emlékeztető oltás kapcsán azt mondta, hogy hat hónap elteltével a második oltás hatása is gyengülni kezd. Ezért kell felvenni a megerősítő, harmadik oltást, ami felerősíti a korábban beadott első és második hatását.

Orbán Viktor: Mindenki vegye fel a harmadik oltást Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán: Mindenki vegye fel a harmadik oltást

Orbán Viktor elmondta, hogy legtöbben a harmadik oltást vették fel az első akcióhéten, ahogy fogalmazott, a magyarok érzik a veszélyt, de szeretik a dolgaikat az utolsó pillanatban intézni.

Arra a kérdésre, hogy tervez-e szigorítani a kormány, a miniszterelnök közölte: a kormány két lábbal áll a valóság talaján, tehát semmit sem zárok ki, de minden rosszat szeretnék elkerülni. A lezárás csak lassítás, a megoldás a harmadik oltás – fogalmazott.

- hangsúlyozta a kormányfő.

December 20-tól indulhat a gyermekek oltása

A gyermekek oltásával kapcsolatban elmondta, számítottak rá, hogy a világ nemzetközi tudóstársadalma kinyilatkoztatja a véleményét. Hozzátette, ez egy nagyon fiatal vírus. Keveset kísérleteztek rajta. Elmondta azt is, hogy tudományos körültekintésről van szó, szemben azzal, amit az oltásellenesek mondanak.

– Nem ugrott bele a világ annak a kérdésnek a megválaszolására sem, hogy akkor gyerekeket lehet-e oltani, hanem kísérleteztek. Senki nem meri anélkül beoltani a fiatalokat, hogy ne tudná kísérleti eredményekkel igazolni ezeket – részletezte Orbán Viktor.

– Most jutott el oda a világ, hogy azt meri mondani egy nagy gyógyszergyártó cég, hogy oltassák be a gyerekeiket. Mi szereztünk kétmillió vakcinát, az első vakcina december 20-án érkezik. Azt tanácsolom a szülőknek, oltassák be a gyermekeiket – jelezte a miniszterelnök.

December 20-tól indulhat a gyermekek oltása Forrás: MTI/Rosta Tibor

Minden a rendelkezésre áll

- mondta az egészségüggyel kapcsolatban. Hozzátette: az egészségügyi dolgozók emberfeletti munkát végeznek, már lassan két éve. – Úgy látom, hogy ők kitartanak. Mi az intézkedéseket, amelyek a munkáikat segítik, meghoztuk. Soha nem látott orvosbéremelésről döntöttünk, az ápolók bérét is hetven százalékkal meg tudtuk emelni. Ezek komoly lépések, amelyek jelzik a számukra is, hogy az ország rendben van – magyarázta Orbán.

Arról is beszélt, hogy a járvány elleni védekezéshez ágyak, lélegeztetőgépek rendelkezésre állnak, gyógyszereink vannak, van még ki nem nyitott járványkórházunk is.

Három irányból támadnak minket

Orbán Viktor a migrációról azt mondta, hogy három irányból ér minket támadás: Olaszország felől, a lengyel-belarusz határon, és a balkáni útvonalról is.

Több mint 100 ezer migránst állítottunk meg a magyar határon idén - tette hozzá.

Nem bezárjuk őket, hanem a kerítés másik oldalára visszavisszük őket, de ez nem tetszik az uniónak, és ők beengednék ezt a 100 ezer embert - mondta a miniszterelnök.

Folyamatosan nőni fog a migrációs nyomás Forrás: MTI/AP/BelTA/Okszana Mancsuk

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy aki szeretne belépni Magyarországra, annak el kell mennie az adott ország nagykövetségére, és ott kell beadni a papírokat. A migrációra vonatkozó szabályokat békeidőre írtuk, de most nem békeidő van. Brüsszel ragaszkodik a régi szabályokhoz, és ezek most bajt hoznak a nyakunkra - tette hozzá. A baj nőni fog, mert Afganisztánt elhagyja 30-50 ezer ember naponként - mondta a kormányfő.

Minden hónapban egyre nagyobb nyomás lesz, és Brüsszelnek abba kell hagynia azt, hogy megbünteti azokat, akik megvédik Európa határait.

Mindenre ad pénzt Brüsszel, ami segíti a migrációt, így Soros György szervezetei is - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy a legújabb német kormányprogram is célként jelöli meg a bevándorlást, és bevándorlóország akar lenni. Mi nem akarunk bevándorlóország lenni, és nem egyeztethető össze ez a német állásponttal. Valahogyan együtt kell élni az unióban ezen nézeteknek - tette hozzá.

Orbán Viktor: A rezsicsökkentés működik

Orbán Viktor a rezsiárakról azt mondta, hogy 2013 óta teljesen nyilvánvaló, hogy a rezsicsökkentés működik. Míg Nyugaton meggyötri a mostani magas rezsiár a háztartásokat, addig nálunk nem ez a helyzet - tette hozzá.

- mondta a kormányfő. Nem szabad bedőlni a baloldalnak, és kiderült, hogy a rezsicsökkentésből nem lett baj. Amit a baloldal beszél a rezsicsökkentés kapcsán, az a butaság - tette hozzá.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy fel kell ébreszteni az emberek veszélyérzetét: egyrészt a baloldal minden héten támadja a rezsicsökkentést, és ugyanezt teszi Brüsszel is. A baloldal megemelné a rezsit, míg Brüsszel is extra adót akar kivetni a lakásokra és az autókra is - tette hozzá.

A rezsicsökkentés működik Forrás: MTI/Oláh Tibor

750 milliárd forinttal csökken a vállalkozók adója

A kormányfő arról is beszélt, hogy a baloldal abban hisz, hogy adót kell emelni, míg a jobboldal szerint, ha csökkennek az adók, akkor munka is van.

Ha munka van, akkor minden van - tette hozzá. 200 ezer forintra nő a minimálbér jövőre, és magasabb lesz, mint az átlagjövedelem a baloldal idején. Mindezzel párhuzamos jelentősen csökkennek a munkát terhelő adók, összesen 750 milliárd forintot hagyunk a szektornál - mondta a kormányfő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!