Szöges kolbászdarabokat szórtak ki több budapesti kutyafuttatóhoz

beagle sárga póráz
A sárga póráz is jelezheti, hogy a kutyának több térre van szüksége. A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Egyre több budapesti kerületben panaszkodnak arra az állatbarátok, hogy valakik szándékosan tűkkel és szögekkel tűzdelt kolbászdarabkákat szórnak el a kutyafuttatók közelében. Az állattartóknál betelt a pohár, elegük van abból, hogy életveszélyes fenyegetéseknek vannak kitéve kedvenceik.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban számos budapesti kerületben számoltak be a gazdik kedvenceik elleni „merényletekről" különféle közösségi média csoportokban. Az I. kerületi Vérmezőn két napja valaki arra lett figyelmes, hogy

szögekkel és tűkkel teli kolbászdarabok hevernek szanaszét a földön.

Ezek – ha az állat lenyeli – rendkívül komoly sérüléseket okozhatnak - írja a nyomtatott Metropolban megjelent cikkre hivatkozva a Bors.

A IV. kerületben is hasonló a helyzet.

Az újpesti Szent László téri kutyafuttató területén törött üvegcserepeket szórtak szét, ami súlyosan megsebesítette az egyik állat mancsát.

A kerületi Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat bejegyzése szerint nem ez az első eset, szerintük szándékosan hagyták ott az állatoknak nagy kínokat okozó cserepeket. Felhívták a figyelmet, hogy fokozottan figyeljenek a gazdik ezeken a területeken. A szögeket, tűket tartalmazó ételdarabok roncsolhatják a kutya nyelőcsövét és gyomrát, ami akár az elpusztulásához is vezethet.

Azonnal állatorvoshoz kell fordulni, ahol feltehetően műtétre lesz szükség - írják.

Címlapi képünk illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről