A háziőrizetben hónapokat töltő baloldali milliárdos, Bige László már fizetett Márki-Zay Péternek

Bige László
Nyíregyháza, 2014. december 23. Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Nyíregyházán 2014. december 23-án. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a baloldali milliárdos, Bige László néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta, kész támogatni Márki-Zay Péter kampányát és hozzátette, annyit ad Márki-Zaynak, amennyit csak kér. A vörösbáró péntek este az Egyenes Beszéd című műsorban már arról beszélt, hogy több millió forintot adott Márki-Zay Péternek az előválasztásra is.
Vágólapra másolva!

A baloldali milliárdos úgy fogalmazott, „némi apróval", támogatta Márki-Zay Péter kampányát az előválasztáson, vagyis több millió forintot adott neki.

Ezzel szemben Bige László a GVH-bírságot már nem akarja kifizetni. Mint ismert, a vörösbáró hét éven át folytatott jogsértő kartellezést a műtrágyapiacon és okozhatott ezzel jelentős károkat a gazdáknak. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért 14 milliárd forintos bírságot rótt ki a versenyjogi szabályok súlyos megsértése miatt a hozzá köthető Nitrogénművek cégcsoportjának hat vállalkozására.

A pénteki intrjúból egyébként az is kiderült, a baloldali vörösbárót idegesíti, ha vörösbárónak hívják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről