A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A baloldal megszüntetné a minimálbért

Márki-Zay Péter, nevet, röhög, vágott, kivágott
Hungarian Prime Minister and candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay (C) arrives before a press conference in Brussels on November 11, 202. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese kiemelte, a baloldal programja egyértelmű: ha újra kormányra kerülnének, megszüntetnék a minimálbért.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus az MTI-hez kedden eljuttatott videójában hangsúlyozta: Márki-Zay Péter, a baloldal választott vezetője szó szerint azt mondta, hogy

nem tartja szükségesnek a minimálbért.

Márki-Zay Péter Forrás: AFP/John Thys

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt szerint a minimálbérnek rengeteg hátránya van - emelte ki Böröcz László, hozzáfűzve: pedig "a minimálbér azt jelenti, hogy a munkavállalók nincsenek kitéve például a multik agresszív bérleszorító gyakorlatának".

- hangsúlyozta a frakcióvezető-helyettes.

- jelentette ki.

A kormánypárti politikus megjegyezte:

ez az összeg csaknem háromszor akkora, mint amekkora a baloldal idején volt.

"Nincs két baloldal: ugyanazok akarják megszerezni a hatalmat, akik 8 éves kormányzásuk alatt mindössze 23 500 forinttal emelték a minimálbért, sőt legújabb kijelentéseik szerint most eltörölnék" a juttatást - hangoztatta Böröcz László.

- zárta szavait a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!