A Fidesz reagált a baloldal miniszterelnök-jelöltjének megszólalására

Márki-Zay Péter, Brüsszel
Hungarian Prime Minister and candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay arrives for a press conference in Brussels on November 11, 2021. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
„Az volt a megszorítás, amikor a Gyurcsány–Bajnai-kormányok elvettek egyhavi fizetést a közalkalmazottaktól és egyhavi nyugdíjat az emberektől. Most újjáépítjük a 13. havi nyugdíjat, kétszázezer forintra emeljük a minimálbért, személyi jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alatti fiatalok és befagyasztjuk a kamatokat! A baloldal programja, hogy megszüntetné a rezsicsökkentést és újra elvenné 13. havi nyugdíjat!" – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz annak kapcsán, hogy a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje tegnapi videójában arról beszélt, hogy szerinte karácsonyra az ország az elmúlt évtizedek egyik legkegyetlenebb megszorító csomagját kapta - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter Gyurcsány Ferenc feleségével közös, a Greenpeace Magyarország által szervezett beszélgetésen korábban veszélyes felelőtlenségnek és igazságtalanságnak nevezte a 13. havi nyugdíj bevezetését, egy most előkerült hangfelvételen böszmeségnek is nevezte az intézkedést.

Gyurcsány jelöltje megszüntetné a rezsicsökkentést és újra elvenné 13. havi nyugdíjat Forrás: AFP/John Thys

Amikor a legnagyobb munkanélküliség fenyegetett a Covid első hullámában, nem a munkavállalóknak tettek valamit, hanem bejelentették, hogy a 13. havi nyugdíjat építik vissza. Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton..." – fejtette ki gondolatait Márki-Zay, aki a rezsicsökkentés után a 13. havi nyugdíj jelentette támogatást is elvitatná a magyar emberektől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!