Egy kislány hívta a rendőröket, miután látta, hogy anyja leszúrja az apját

véres ruha az Üllő támadás áldozatáról
véres ruha az Üllő támadás áldozatáról
Vágólapra másolva!
Egy 12 éves kislány azért hívta a segélyvonalat, mert a szülei veszekedése késeléssé fajult. Az eset tavaly történt, az anya ellen emberölés kísérlete és kiskorú veszélyeztetése miatt folytatott nyomozást most fejezték be a Pest megyei nyomozók.
Vágólapra másolva!

Gyerekhang szólt a segélyhívó telefonszámot fogadó kezelő fülébe egy tavaly őszi napon, szeptember 8-án 21 órakor. A kislány végső elkeseredésében tárcsázta a 112-t, mert próbálta, de nem tudta szétválasztani veszekedő szüleit.

Az apja ütött, az anyja szúrt.

Rendőrök és mentők érkeztek az üllői házhoz, ahonnan egy 57 éves férfit mellkasi szúrt sérüléssel vittek kórházba. Mint később kiderült, mellkasának bal oldalán, a 4-5 bordaközbe ért a penge, tüdősérülése, mellkasi léggyüleme alakult ki. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint

a támadás - figyelemmel a testtájékra, az elkövetés eszközére - akár halálos kimenetelű is lehetett volna,

csak a szerencsén múlt, hogy a szúrás elkerülte a szívet.

Feleségét előbb életveszélyt okozó testi sértéssel, majd később emberölési kísérlettel gyanúsították meg.

A nyomozó hatóság szerint

a történteket végig néző, az erőszakot testközelből átélő kislány érzelmi, értelmi és erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztette, amit megélt,

ezért az anyját kiskorú veszélyeztetésével is meggyanúsították.

ezzel a késsel támadta meg a feleség a férjet Üllői otthonukban Forrás: Police.hu

Az 56 éves asszony mindent beismert. Vallomása szerint házasságuk évekkel ezelőtt megromlott. Előfordult, hogy napokig nem szóltak egymáshoz, és ha igen, abban sem volt köszönet. A nő szerint férje elhanyagolta a családját, nem segített. Miután a munkából hazaért, csak fröccsözött és a neten lógott. A támadás estéjén férje azzal bosszantotta fel, hogy egy olyan serpenyőben akart húst sütni, amit ő vásárolt.

Az asszony a fejéhez vágta, hogy azt ő vásárolta. Szó szót követett, a férfi megütötte.

Közös kislányuk hiába próbálta szétválasztani őket, amikor látta, mi történik, felszaladt az emeleti szobába és telefonált. Az asszony ellen indult eljárást most zárták le a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályán. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték el az illetékes ügyészeknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!