A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Advent harmadik vasárnapja az örömről szól

öröm, advent, harmadik, gyertya
Vágólapra másolva!
Advent harmadik vasárnapján, ezüstvasárnapon még közelebb kerülünk a várva várt csodához, amely december 24-én, szenteste vár minket. Az adventi koszorú harmadik gyertyája az örömet jelképezi, amivel a várakozás még inkább szeretetteltelibbé válhat. A hit és a remény mellett mostmár nemcsak az ünnepi készülődés hangulata, hanem az öröm is a lelkünkbe költözik. Ezen a napon is érdemes arra gondolnunk, mennyire lehetünk hálásak azért, amink van.
Vágólapra másolva!

Az adventi időszak a várakozásról szól, amely hétről hétre növekszik a szívünkben, és egyre jobban érezzük, hogy ez a néhány hét valami különlegeset nyújt számunkra.

Nemcsak azért, mert miközben odakint hideg van, a hulló hó látványában gyönyörködve forró kakaót lehet szürcsölgetni a meleg szobában, hanem azért is, mert a lelkünkben változás megy végbe.

Nincs olyan időszaka az évnek, amely ennél csodálatosabb lenne. Számot vetünk, mérlegelünk, és a karácsonyi menü, valamint az ajándékok tervezgetése, a gyermekeinkkel való mézeskalács vagy bejgli sütése közben az idő szinte megáll, és az öröm érzése járja át egész lényünket. Egyrészt azért, mert rádöbbenünk, mennyire szerencsések vagyunk, másrészt azért, mert érezzük:

megosztjuk egymással az időnket, valami fontosat tanítunk egy szerettünknek és ezáltal a lelkünk valami kitörölhetetlen, örömteli emlékkel gazdagodik.

Egy mondás szerint

Advent harmadik vasárnapja arról szól, hogy hálásak vagyunk azért, amink van. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nos, ez az élet más területeire is igaz.

Ha szorgalommal és kitartással tesszük a dolgunkat, miközben örömünket leljük benne, akkor egész évben érezhetjük azt, amiről az advent szól.

Fontos, hogy tudjuk értékelni azt, amink van, és azt is, amiért megdolgoztunk.

Az örömöt és a boldogságot bármilyen apró cselekedetben vagy gesztusban megtalálhatjuk.

A legfontosabb a mai rohanó világban az, amikor a szeretteinkkel vagyunk, vigyázunk egymásra és szeretetet adunk át, amely által meg lehet találni a hála érzését.

Ezüstvasárnapon a harmadik gyertya meggyújtása azt jelképezi, hogy nem vagyunk egyedül, ha minden értékes percet szeretetben, békességben és nyugalomban a szeretteinkkel töltünk. A család a legfontosabb, amelyben a szeretetet, az örömet és a boldogságot is meg lehet élni.

Az öröm kevésbé láthatóbb dolog, mint egy mosoly, ugyanakkor ha hálásak tudunk lenni azért, amink van, akkor egyértelműen láthatóvá válik. Forrás: Thinkstock

Jézus nem véletlenül tanította, hogy

Ha ezt szem előtt tartjuk, még közelebb kerülünk az adventi csodához. A harmadik gyertya ezért üzeni, hogy örüljünk annak, amink van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!