Ekkor tud az ünnepek alatt háziorvoshoz, fogorvoshoz vagy kórházba menni

Utolsó napjához érkezett a rendkívül sikeres oltási akcióhét, galéria, 2021
Békéscsaba, 2021. december 12. Csizmadia Hajnalka orvos átadja az oltási igazolást egy nőnek, miután beoltották a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. december 12-én. A november 22-én kezdődött oltási akcióban regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Közleményt adott ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ melyből kiderült, hogy az egészségügyi szolgáltatók mikor látogathatóak az ünnepek alatt.
Vágólapra másolva!

Az NNK azt írja, hogy a karácsonyi ünnepek alatt, illetve az azt követő munkaszüneti napokon

az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók.

A háziorvosi és fogorvosi, valamint a fekvőbeteg ellátásban az ügyeletet ellátó helyek a szokásos ünnepnapi rendnek megfelelően fogadják a sürgősségi ellátásra szorulókat.

Ügyeleti rend szerint lesznek nyitva a kórházak Forrás: MTI/Rosta Tibor

A sürgősségi, akut ügyeleti beosztásáról Budapesten és Pest megyében ITT érhető el a fekvőbeteg ellátók sürgősségi ügyeleti rendje.

Az év minden napján, 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat a munkaszüneti napokon is hívható, ha mérgezés gyanúja merül fel.

Az Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata a 06 80 20 11 99 ingyenes, zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!