A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Karácsonyék leszerelték a BKK jegyárusító automatáinak egy részét, hatalmas káoszt okoztak vele - fotók

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, az automaták leszerelése az elmúlt napok botránya ellenére sem állt le: a BKK kikapcsolta a Liszt Ferenc Repülőtér forgalmasabb 2A terminálja előtti automaták felét is, és a sajtónak küldött tájékoztatás szerint ezeket is leszerelik rövidesen - írta közösségi oldalán Vitézy Dávid. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, a Közlekedési Múzeum megbízott főigazgatója hozzátette: éppen azért tette szóvá az elmúlt napokban ezt a káros jelenséget, hogy belátásra késztesse a BKK vezetőit, de sajnos úgy tűnik, ez idáig nem járt sikerrel. Vitézy meg van döbbenve Karácsonyék döntésén, hiszen ezzel nemcsak a turizmusnak ártanak, hanem szerinte nehéz logikus magyarázatot találni arra, hogy a hatékonyságra hivatkozva miért szívatják a fővárosi és a BKK-utasok tömegeit. A fővárosi vezetés egyébként már júliusban megkezdte az automaták leszerelését.
Vágólapra másolva!

Vitézy Dávid a Facebookon tette közzé, hogy úgy tűnik, a jegyautomaták leszerelése az elmúlt napok botránya ellenére sem állt le:

a BKK kikapcsolta a Liszt Ferenc Repülőtér forgalmasabb 2A terminálja előtti automaták felét is, és a sajtónak küldött tájékoztatás szerint ezeket is leszerelik rövidesen.

Hozzátette:

Vitézy Dávid felhívta a figyelmet arra:

Való igaz, hogy a digitális értékesítési megoldások terjedésével egyszer a jövőben elég lesz kevesebb automata is - ma azonban ezek a digitális csatornák töredezettek, hiányosak, nem tartunk ott, hogy az automaták leszerelése aktuális legyen. A jegy- és bérletértékesítés 55 százaléka ezeken megy, teljesen átgondolatlan ez a leszerelési akció. A repülőtéri automaták ritkításánál kevés nyilvánvalóbb példa van erre

- emelte ki.

Hangsúlyozta:

Vitézy leszögezte: ha a BKK-automaták tucatjainak leszerelése miatt egyetlen forint jegybevétel sem esne ki (ami kizárt, tekintve, hogy egész városrészek egyetlen automatáit is leszerelték az elmúlt napokban), akkor is

maximum 84 millió forint éves megtakarítás származik a leszerelt automatákból a BKK saját adatai szerint. Ez a BKK teljes, 200 milliárd forintos működési költségvetésének 0,04 százaléka, azaz nincs fél ezreléke.

- zárta bejegyzését az igazgató.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!