Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Eddig több mint ötezren jelentkeztek a keresztféléves felsőoktatási képzésekre

vizsga stressz
A diszekkel küzdők számára még nagyobb streszelyzetet jelenthetnek a vizsgák.
Vágólapra másolva!
A 2022 februárjában induló keresztféléves képzésekre a legtöbb jelentkező állami ösztöndíjas mesterképzést jelölt meg első helyen, a ponthatárok várhatóan január 24-én jelennek meg.
Vágólapra másolva!

Lezárult a keresztféléves felvételi eljárásának hitelesítési időszaka: a jelentkezőknek november 21-éig volt idejük elküldeni a jelentkezést az E-felvételi rendszerén keresztül. A felvi.hu adatai alapján összesen 5371 fő nyújtotta be jelentkezését valamely felsőoktatási intézménybe.

Az első helyen megjelölt jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzésre 4525-en, alapképzésre 688-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 158-an jelentkeztek.

A mesterképzésre jelentkezők mintegy 95 százaléka állami ösztöndíjas képzésre jelentkezett. A mesterképzések elsőhelyes jelentkezéseit figyelembe véve

idén is a gazdaságtudományi és a műszaki szakok a legnépszerűbbek

- írja az Oktatási Hivatal.

A ponthatárok január 24-én várhatók Fotó / 123RF

Jelenleg zajlik a jelentkezők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása. Az érintettek – a dokumentumok feldolgozottságától függően – az E-felvételiben ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban található adataikat, dokumentumaikat, pontszámaikat. Bővebb információ a felvi.hu honlapon olvasható.

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatai (pl. többletpontot igazoló dokumentumok) 2022. január 10-ig tölthetők fel az E-felvételi rendszerébe,

vagy postai úton is beküldhetők az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220). Szintén január 10-ig van a jelentkezőknek lehetőségük arra, hogy egyetlen alkalommal módosítsák a jelentkezési sorrendjüket.
A ponthatár megállapítására várhatóan január 24-én kerül sor. A felvettek – a beiratkozást követően – februárban kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről