Megöltek egy embert a Szódás-barlangnál

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta a társukat tőrbe csaló szerepjátékosok ügyében.
Vágólapra másolva!

A szabadidejükben úgynevezett „szerepjátékban" rendszeresen résztvevő férfiak számára az áldozat kölcsönt folyósított, amit ugyan törlesztettek, de a pénzt adó további követelésekkel állt elő. Ennek ellenére a közöttük lévő személyes kapcsolatot fenntartották.

2010 tavaszán a két férfi elhatározta, hogy mivel áldozatuk elárulta a barátságukat, megölik.

Először mérgezéssel próbálkoztak,

de ezzel nem tudtak vele végezni. 2010. április 17-én elhívták egy Pilis hegységben tervezett túrára, ahol a Szódás-barlang közelében megtámadták.

Az áldozatot négy helyen szúrták meg késsel, belehalt a sérüléseibe.

Holttestét egy erdőben elrejtették, mobiltelefonjáról hamis hívásokat kezdeményeztek, az autójával pedig Pilisborosjenőről visszautaztak Budapestre, ahol a III. kerületben megálltak és lezárták a kocsit. Ezt 2010 októberében találták meg a rendőrök, az áldozat földi maradványai pedig 2011 februárjában kerültek elő.

A Pest Megyei Főügyészség 2014-ben emelt vádat az ügyben, amelyben a Budapest Környéki Törvényszék harmadik alkalommal hirdetett elsőfokú ítéletet június 15-én. A két férfit bűnösnek mondták ki előre kitervelten elkövetett emberölésben, amelyért őket személyenként

15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőjük felmentésért, az ítélet megalapozatlanságára hivatkozással fellebbeztek. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügydöntő határozat helybenhagyását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál. A két férfi bűnügyi felügyeletben várja a másodfokú eljárás befejezését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!