Baltával ütötte le ikertestvérét egy soproni férfi

rendőrautó rendőrség letartóztat
illusztráció
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a férfival szemben, aki egy baltával többször fejen ütötte ikertestvérét.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a két, hajléktalan életmódot folytató, soproni férfi tavaly tavasszal a lakóhelyükként szolgáló elhagyatott mezőgazdasági épületben sok alkoholt ittak, majd összevesztek.

Az egyikük felkapott egy törött nyelű baltát, amivel háromszor lecsapott testvére fejére:

a tompa felével az orr tájékra és a jobb szeme mellé, éles felével pedig a falcsontjára.

Falcsontján vágott sérülést talált az orvosszakértő. Megállapította, hogy darabokra tört az orrcsontja. Ezek mellett jobb oldali pápaszemet vérömlennyel és felső szemhéja repesztett jellegű sérülést szenvedett.

Az orrcsont törés nyolc napon túli gyógyuló sérülés, míg a hámzúzódásos sérülések önmagukban nyolc napon belüli gyógytartamú sérülésnek minősülnek, de a balta, mint elkövetési eszköz nagyobb erő esetén ezeknél súlyosabb sérülésre is alkalmas. Még akár a koponyaűr megnyitására és életveszélyes sérülés előidézésére is.

A menekülő áldozatnak soproni járókelők hívtak segítséget.

Ikertestvére az életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt akár 8 évre is börtönbe kerülhet. Az ügyben a Győri Törvényszék fog dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről