Durván sértegetett egy munkásembert Jakab Péter – videó

Vágólapra másolva!
Jakab Péter közösségi oldalára felkerült egy videó, amelynek alapján a Gyurcsány-show bohóca üvöltözött és durván sértegetett egy munkásembert, aki csupán a dolgát végezte. Az Origo megkereste a Jobbik elnökét a felvétel kapcsán. Azt kérdeztük tőle, hogy miért viselkedik ilyen udvariatlanul egy munkással, aki csak a munkáját végzi. Jakab persze nem volt hajlandó reagálni a megkeresésünkre, amennyiben ez változik, akkor természetesen közöljük a politikus válaszát. 
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány-show egyik miniszterelnök-jelöltje, a havi több mint 6 millió adóforintunkból kitartott Jakab Péter, a Jobbik egyik képviselőjelöltjével és egy másik személlyel kampányolt Fonyódligeten, amikor találkozott egy helyi munkásemberrel.

Jakab úgy gondolta, hogy éppen egy olyan helyen tart sajtótájékoztatót többedmagával, ahol éppen munka zajlik.

Bár a mögötte lévő, traktort vezető munkás

számos alkalommal jelezte, hogy tovább kíván haladni az útvonalon, Jakabék úgy tettek mintha nem hallották volna ezt,

holott a Jobbik elnökének a közösségi oldalára felkerült videó alapján ez elég egyértelmű volt. Azt követően sem voltak hajlandóak elhagyni a helyszínt, hogy a traktor mögéjük került. Majd a traktort vezető ember megállt, Jakab női munkatársa pedig hangosan kezdte szidalmazni őt, még mindig úgy téve, mintha nem hallotta volna a dudát...

Rögtön ezután Jakab Péter is elkezdett üvöltözni a munkással, őt hibáztatva azért, amiért a jobbikosok nem voltak hajlandóak a sokadik jelzésre sem elhagyni a munkavégzés helyszínét.

A munkás közölte Jakabbal, hogy építkezés folyik a területen, ezt pedig korábban mondta a női munkatársának is, de a Jobbik elnökét – a reakciói alapján – ez a tény kicsit sem érdekelte.

Az Origo a téma kapcsán levélben kereste meg Jakab Pétert, illetve a Jobbik országos hivatalát. Azt írtuk Jakabnak: „Csütörtökön felkerült egy videó a közösségi oldalára, amelyben többek között az látható, hogy Ön üvöltözik egy munkással. Szeretnénk megtudni, miért viselkedik ilyen udvariatlanul egy munkással, aki csak a munkáját végzi?"

Választ persze nem kaptunk a megkeresésünkre, amennyiben ez változik, akkor azonnal frissítjük a cikket.

Jakab Péter közösségi oldalai, illetve a parlamenti felszólalásai alapján határozottan kijelenthető, hogy a Jobbik vezetője – kampányszlogenek szintjén – állandó jelleggel a munkásokért áll ki,

akiket ő következetesen „melósoknak" titulál.

Ez azt jelzi, hogy Gyurcsány a miniszterelnök-jelölti showjában azt a szerepet szánja bohócának (Jakabnak), hogy a munkásembereket szólítsa meg, a „melós" kifejezéssel pedig a kádárista nosztalgiára kíván(nak) rájátszani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről