Menczer Tamás: Brüsszel szerint lakhatást kell biztosítani a bevándorlóknak és állampolgárként kell kezelni őket - videó

NEPOMUKI SZENT JÁNOS; MENCZER Tamás
Budaörs, 2021. október 22. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen a Budaörsi Nepomuki Szent János Plébániatemplom kertjében 2021. október 22-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A brüsszeli integrációs és befogadási akcióterv szerint lakhatást kell biztosítani a bevándorlóknak és állampolgárként kell kezelni őket - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a közösségi oldalán közzétett videóüzeneteiben, a Brüsszel által elfogadott, 2021-2027-es időszakra vonatkozó bevándorlási akcióterv ötödik és hatodik pontját értékelve.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás hétfői bejegyzésében úgy fogalmazott: a brüsszeli bevándorláspárti dokumentum ötödik pontja a lakhatásról szól, és azt mondja, hogy lakást kell biztosítani a bevándorlóknak.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Azt írják ebben, hogy Brüsszel

- tette hozzá.
Kiemelte:

a magyar kormány ezt elutasítja, nem a bevándorlók lakáshoz jutását kívánják segíteni, hanem a magyar családokét.

Kedden, szintén a közösségi oldalára feltöltött videójában az államtitkár azt mondta: a brüsszeli akcióterv hatodik pontja arról szól, hogy a bevándorlókat állampolgárként kell kezelni.

- idézte Menczer Tamás.

A magyar kormány álláspontja ezzel szemben az, hogy a bevándorlást nem megszervezni kell, hanem megállítani, és a segítséget kell odavinni, ahol a baj van - jelentette ki.

Menczer Tamás a brüsszeli integrációs és befogadási akcióterv lényegét hét pontban foglalja össze, ezek közül az első négyet már korábban ismertette a közösségi oldalán.

Az első pont szerint az integrációval és befogadással kapcsolatos munkát közös elvek és értékek támasztják alá, amelyeknek irányítaniuk kell a tagállamok munkáját, a második pedig azt mondja ki, hogy a politikákat a sokszínű, nyitott társadalom igényeihez kell igazítani.

A harmadik pont arról szól, hogy a migrációt meg kell szervezni, míg a negyedik szerint finanszírozni is kell azt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!