A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az NNK beperelte Hadházy Ákost

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Népegészségügyi Központ személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogi eljárásokat kezdeményez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel szemben - közölte a szervezet. 
Vágólapra másolva!

A NNK közleménye szerint az országgyűlési képviselő csütörtökön közzétett Facebook-bejegyzésében az alábbiakat állítja: „Feljelentést tettem hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ...", és a bejegyzésben e mondatokat követően az országos tisztifőorvos fényképét közli. Ebből a szövegkörnyezetből és közlésből egyenesen következik, hogy az országos tisztifőorvost azonosítja az ismeretlen tettes személyével.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az országos tisztifőorvos az oltóanyagok forgalomba hozatali engedélyei kiadásában a hatályos jogszabályok értelmében nem engedélyező hatóság.

Hadházy Ákos nyilvános bejegyzése - szakmai hozzá nem értése és rosszhiszeműsége miatt - lejáratja a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynek egyik közfeladata a járványügyi védekezés, és ezzel a lakosságot szándékosan félrevezeti - tették hozzá.

Az országgyűlési képviselő nemtelen támadása kizárólag a politikai haszonszerzésből születhetett. A Magyarországon alkalmazott valamennyi oltóanyag hatékony és biztonságos - zárul a nyilatkozat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!