A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Börtönben marad az Iszlám Állam terroristája, aki Budapesten, a foci-Eb-n akart robbantani

Vágólapra másolva!
Egy 22 éves magyar férfi felvette az iszlám vallást, majd hűségesküt fogadott az Iszlám Államnak. Ezek után azt tervezte, hogy egyszerre két merényletet hajt végre a társával Magyarországon. Ő a tömegbe hajtott volna Siófokon a kocsijával, míg a társa, az általa készített bombát robbantotta volna fel a budapesti foci-Eb-n, szintén a tömegben. A Terror Elhárítás kommandósai azonban még időben lecsaptak rá, és elfogták. A bíróság most elrendelte letartóztatása meghosszabbítását. 
Vágólapra másolva!

A férfi 2020 nyarán, egy budapesti mecsetben vette fel az iszlám vallást, a következő évben pedig már a terroristák támogatója lett.

Később hűségesküt tett az Iszlám Államnak úgy, hogy elkészítette a zászlójukat, azt kitűzte a szobája falára, majd elmondta az esküt.

Forrás: Ügyészség.hu

Közben egy másik férfival abban állapodott meg, hogy egyszerre fognak olyan merényleteket elkövetni, amik egész Európában rettegést fognak kelteni.

Az volt a tervük, hogy a 22 éves férfi a turisták tömegébe hajt Siófokon, a társa pedig a részben Budapesten megrendezett foci-Eb-n robbantotta volna fel a csőbombát a szurkolók között.

A rendőrség a TEK segítségével még időben elfogta a férfit. Az ügyészség terrorcselekmény előkészülete miatt emelt vádat ellene.

December 14-én, az előkészítő ülésen a letartóztatásban lévő férfi védője azt javasolta, hogy a bíróság szüntesse meg a kényszerintézkedést, és rendeljen el bűnügyi felügyeletet. Ezt a bíróság elutasította, ezért a védő fellebbezett. A Fővárosi Ítélőtábla megvizsgálta a fellebbezést és alaptalannak találta, ezért elutasította azt. A férfi továbbra is letartóztatásban marad - írja az Ügyészség.hu.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!