A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Megéri jelentkezni a felsőoktatásba, február 15-e a határidő

felvételi, ponthatár, ponthatárok, elte, egyetem, campus, lágymányos
Vágólapra másolva!
Fontos határidő közeleg a leendő főiskolások, egyetemisták számára: február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételiben. Ingyenesen három, összesen pedig hat képzés választható, és megjelölhető mind a hat képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is. Az Oktatási Hivatal minden segítséget megad a sikeres felvételihez.
Vágólapra másolva!

Egyértelműen látjuk, hogy megéri jelentkezni a felsőoktatásba, a határidő február 15. – hangsúlyozta lapunknak dr. Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese. Mint mondta,az egyetemek, főiskolák szeptemberben induló képzéseire a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételiben lehet jelentkezni. A honlap nyitóoldala a mai felhasználói igényekhez igazodva újult meg az idei felvételire, így az érdeklődők a lehető leggyorsabban, legkényelmesebben megtalálhatják a szükséges információkat.

Az elnökhelyettes kiemelte: itt érhető el a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóis,amelyben a meghirdetett alap-, osztatlan, mester- és felsőoktatási szakképzések teljes kínálata böngészhető, továbbá fontos ismertetők olvashatók többek között a jelentkezésről és a határidőkről, a pontszámításról és a pluszpontokról, valamint az állami ösztöndíjas és önköltséges képzésekről.

Közeledik az egyetemi felvételi jelentkezések leadásának határideje Fotó: Csudai Sándor - Origo

Dr. Vanó Renáta kiemelte, hogy az egyetemek és főiskolák kifejezetten széles képzéskínálattal jelentek meg az idei felvételiben is, közel 11 ezer jelentkezési lehetőséget hirdettek meg. Szakirányokkal együtt mintegy 270-féle alapképzési szakra, a tanárszakokkal együtt közel 450-féle mesterszakra, továbbá osztatlan szakokra és felsőoktatási szakképzésekre jelentkezhetnek az érdeklődők. Hozzátette:

számos egyetem angol és német nyelven is hirdet képzéseket, az erős nyelvi kompetenciával rendelkező jelentkezőket bátorítjuk, hogy idegen nyelven tanulják a szak egészét.

Az elnökhelyettes emlékeztetett, hogy minden magyar állampolgárnak 12 féléven keresztül biztosít a magyar állam ösztöndíjas, azaz támogatott képzést, így feltétlenül érdemes megjelölni a felvételiben a kiszemelt szak állami ösztöndíjas formáját. A felvettek nagyon magas aránya, körülbelűl 80 százaléka támogatott formában kezdte meg tanulmányait az elmúlt években is.

A felvi.hu-n továbbá hasznos cikkek, egy-egy témát összefoglaló kisvideók és pontszámító kalkulátor is segítik a tájékozódást. Elérhetők az előző évek statisztikái, ponthatárai is, így a jelentkezők könnyen kiszámíthatják, melyik egyetemen hány pontra lesz szükség, hogy bejussanak a vágyott képzésre – mutatott rá dr. Vanó Renáta.

Hova tovább?

Az elnökhelyettes szerint azoknak, akiknek nincs határozott elképzelésük arról, hol folytatnák tanulmányaikat, a szakleírások és a felvi.hu-ról is elérhető Diplomás Pályakövetési Rendszer (https://www.diplomantul.hu/) adhatnak támpontot. A rendszer interaktív online felülete látványos grafikonokon keresztül tényadatokkal válaszol a pályaválasztás előtt álló fiatalok legfontosabb kérdéseire: egy adott képzési terület-szak végzettjeiként várhatóan mennyi idő alatt helyezkedhetnek el, mennyit kereshetnek, hogyan nézhet ki a karrierpályájuk diplomásként – tette hozzá.

Vanó Renáta: Az egyetemek és főiskolák kifejezetten széles képzéskínálattal jelentek meg az idei felvételiben is, közel 11 ezer jelentkezési lehetőséget hirdettek meg Forrás: Oktatási hivatal

Február 15-ig lehet jelentkezni

A felvételi során ingyenesen három, összesen pedig hat képzésre lehet jelentkezni, és megjelölhető mind a hat képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is – mondta el dr. Vanó Renáta, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a jelentkezőknek meg kell határozniuk a kiválasztott képzések sorrendjét, jelezve, hogy melyik képzésen folytatnák legszívesebben tanulmányaikat. A jelentkezési határidő február 15.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!