Minden felsőoktatási intézmény ott lesz az Educatio Kiállításon

educatio kiállítás felsőoktatás felvételi 2022
2022-ben január 13-15. között rendezik meg az Educatio Kiállítást.
Vágólapra másolva!
Az összes magyar felsőoktatási intézmény jelen lesz a január 13-15-ig tartó 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon; a jeles eseményre a határon túli intézményket is meghívták.
Vágólapra másolva!

Hankó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 csatornán elmondta, hogy míg tavaly az esemény- csak online formában valósulhatott meg, idén ismét a Hungexpo adhat otthont a rendezvénynek. Ezzel az alkalommal

a diákok választását szeretnék segíteni, a felsőoktatási intézményekbe

ugyanis február 15-ig lehet beadni a jelentkezéseket.

Tavaly 11 százalékkal több, 110 ezer diák jelentkezett a felsőoktatásba, és a 75 százalékukat fel is vették valamelyik intézménybe.

A felvettek 80 százaléka állami segítséggel tanulhat.

Budai Marcell, a HÖOK sajtófőnöke a műsorban azt mondta, a szakkiállítás standjainál főként hallgatók lesznek majd, nekik tehetik fel kérdéseiket az érdeklődők.

Idén majdnem 90 kiállító, felsőoktatási intézmények, nyelviskolák, ösztöndíjprogramok képviselői várják majd

a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt az Educatión. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól is kérdezhetnek az egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, tájékozódhatnak a különféle idegennyelv-tanulási és ösztöndíj-lehetőségekről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről