Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Megjelentek a keresztféléves képzések ponthatárai

tanulás egyetem vizsga időszak
Az SE nyílt napjára már lehet jelentkezni.
Vágólapra másolva!
Lezárult a 2022. évi keresztféléves eljárás, a több mint ötezer jelentkező 79 százaléka kezdheti meg tanulmányait a 2022 februárjában induló képzéseken.
Vágólapra másolva!

A ponthatárok az egyes jelentkezési helyeken az elért felvételi összpontszámok alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb, a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével alakultak ki.

Az idei keresztféléves képzésekre több mint ötezer jelentkező volt, akik közül 4234-en felvételt nyertek.

Azok a felvételizők, akik megadták mobilszámukat, SMS-t is kaptak az eredményről, az E-felvételiben pedig minden érintett ellenőrizheti pontszámát és az általa megjelölt szakok ponthatárait - írja az Oktatási Hivatal.

A felvi.hu oldalán 2022. január 24-től érhetők el a ponthatárok és a besorolási döntés, amelyből kiderül, hogy az adott felvételiző mely szakra jutott be. Minden jelentkező csak egy helyre nyerhetett felvételt.

A 2022 szeptemberében induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni

az E-felvételi rendszerén keresztül, a dokumentumok hitelesítésére pedig február 20-a a határidő. A felvételi menetének szigorú szabályozása van, amelyekről érdemes bővebben is tájékozódni, a felvin például összeszedték, hogy mire kell figyelni a jelentkezéskor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről