Varga Judit: Az új évben is tartjuk első helyünket!

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten, Hungexpo, 2021.11.14.
Budapest, 2021. november 14. Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Büszkén jelenthetem, hogy Magyarország több mint 440 rendezvénnyel továbbra is tartja első helyét Németország és Olaszország előtt az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat regisztrált eseményeit tekintve - kezdte legújabb bejegyzését Varga Judit a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A páneurópai párbeszéd azonban közel sem ért véget, fontos ezért, hogy minél többen kiálljunk álláspontunk mellett és megosszuk azt másokkal is.

Ne feledjük: Európa jövője nem lehet teljes a magyarok véleménye nélkül, melyet hét pontban tettünk közzé tavaly májusban az unió tagállamai közül elsőként:

  1. Nemet mondunk az európai birodalomra!
  2. Az integráció eszköz és nem öncél. Ezért az Európai Unió Alapszerződéseiből törölni kell az „Európa népei közötti egyre szorosabb egység" célkitűzését!
  3. A döntéseket választott vezetők és ne nemzetközi NGO-k hozzák! Nemet mondunk a jogállam kiszervezésére!
  4. Az európai integráció erejét a közös gazdasági sikerek adják. Ha együtt nem tudunk sikeresebbek lenni, mint külön-külön, akkor vége az Európai Uniónak!
  5. A következő évtized a veszélyes kihívások korszaka lesz: tömeges migráció és világjárványok fenyegetnek. Meg kell védenünk az európai embereket!
  6. Helyre kell állítanunk az európai demokráciát. Az Európai Parlament zsákutcának bizonyult: kizárólag saját ideológiai és intézményi érdekeit képviseli. Növelni kell a nemzeti parlamentek szerepét.
  7. Szerbiát fel kell venni az Európai Unió tagállamai közé!
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!