Elítélték az esztergomi végállomáson buszsofőrökre támadó drogosokat

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Elítélték az Esztergomi Járásbíróságon azt a két férfit, akik az esztergomi buszvégállomáson erőszakosan viselkedtek a buszsofőrökkel és környéken garázdálkodtak.
Vágólapra másolva!

2019 január 19-én korán reggel az esztergomi buszvégállomáson egy olyan buszra akart felszállni két bedrogozott férfi, amely műszaki hiba miatt nem indult. A buszon a sofőr és egy segítségére siető kollégája volt, más nem. A férfiak kopogtak az ablakon, mire a buszsofőrök kézjelekkel tudatták velük, hogy nem lehet felszállni.

A két drogos ettől annyira dühös lett, hogy rátámadt a buszra.

Tenyérrel többször megütötték a szélvédőt, belefejeltek az ajtó üvegébe és hangosan szidták a sofőrt.

A buszon tartózkodó egyik férfi hívta a rendőrséget, a másik pedig kinyitotta a busz ajtaját és szavakkal is elmondta nekik, hogy a busz nem indul el, nem szállhatnak fel rá. A tájékoztatás ellenére az egyik drogos megpróbált felszállni, mire a sofőr elállta az útját.

A férfi a sofőr felé ütött, aki próbálta védeni magát.

Leszállt a buszról.

A két támadó tovább szidta, leköpte és megpróbálta megütni a buszsofőrt,

az ütések egy részét elhárította, de néhányszor eltalálták.

Az incidenst látta egy másik buszsofőr, aki kollégája segítségére sietett. Amikor az egyik támadót sikerült elhúznia az áldozat közeléből,

a drogos hátrafordult és őt is vállon ütötte.

A támadók hirtelen abbahagytak és gyalog elindultak haza, de útközben egy másik buszba és néhány kerékpárba is többször belerúgtak, végül visszafordultak és visszatértek a műszaki hibás buszhoz, ahol folytatták az az agresszív támadást. Ordítozni kezdtek a sofőrökkel.

Az egyik férfi megint meg akarta ütni a korábban már megtámadott sofőrt,

de elvesztette az egyensúlyát és a forgalomirányítót ütötte fejen, aki őt igyekezett csillapítani.

A férfi bocsánatot kért a nőtől, akinek 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott.

Később, már a rendőrök szeme előtt,

még egy utast is arcon vágott,

mert nyugtatni próbálta őket.

Az Esztergomi Járásbíróság bírója a 2 férfit társtettesként elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban és társtettesként elkövetett garázdaságban bűnösnek találta.

Az egyik férfit, mint visszaesőt, a garázdaság vonatkozásában, mint különös visszaesőt halmazati büntetésül 2 év 4 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, a másik férfit halmazati büntetésül 1 év 2 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az egyik támadó esetében az Esztergomi Járásbíróság 2017. augusztus 17-én jogerőre emelkedett ítéletével kiszabott 2 év 8 hónap börtönbüntetésből engedélyezett feltételes szabadságot megszüntette. Az ítélet nem jogerős, mivel mindkét férfi fellebbezett a döntés ellen, az ügyészek pedig három nap gondolkodási időt kértek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről