A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Halállal végződött a rakodóvillás munkagép és egy autó ütközése

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Halálos baleset történt az 51-es főúton, Dunapataj közelében, mert egy munkagépet vezető férfi 2019 szeptemberében balra akart kanyarodni, de nem vette észre, hogy a személyautót vezető nő a tiltás ellenére előzni kezdte. Az autó jobb első ülésén lévő utas nyolcvannal ütközött neki a munkagép rakodóvillájának, később meghalt.
Vágólapra másolva!

Az eset 2019. szeptember 6-án reggel történt, amikor a vádlott férfi az 51-es főúton egy munkagépet vezetett, amelynek elején egy rakodóvilla volt. Nappali, jó látási és időjárási körülmények voltak.
A Kalocsa felé közlekedő férfi egy kereszteződéshez ért, ahol a főút a szemből közlekedők számára kialakított kanyarodó sáv miatt kiszélesedik. Itt elkezdett nagy ívben balra kanyarodni, de nem győződött meg arról, hogy a másik vádlott egy személyautóval elkezdte őt előzni. A személygépkocsit vezető nő az „Előzni tilos" jelzőtábla és útburkolati jelek ellenére kezdett bele a szabálytalan manőverbe.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A személyautót vezető nő észlelte a munkagép kanyarodását, ezért hirtelen balra kormányozta az autót, de még így sem sikerült elkerülnie a balesetet, és

mintegy 80-85 km/h sebességgel a munkagép rakodóvillájának ütközött. Az ütközés után a személyautó a bal oldali útpadkán, 180 fokban elfordulva állt meg.

Az ütközésben a jobb oldali első ülésen utazó nő – akinek a biztonsági öve nem volt becsatolva – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy folyamatos kórházi kezelése ellenére egy évvel később meghalt.

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt a munkagépet vezető férfi és a személyautó sofőrje ellen is, ugyanis

mindketten megszegték a KRESZ szabályait.

A munkagép sofőrje a párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor kezdhette volna meg, ha előtte meggyőződött volna arról, hogy járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg. A személyautót vezető nő pedig a jelzőtábla és az útburkolati jelek ellenére előzni kezdett.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a büntetlen előéletű vádlottakat a járási ügyészség

halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja,

és felfüggesztett fogház, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta velük szemben. A vádlottak bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!