Ezek azok a közös pontok, amelyek mentén őszintén lehet beszélni egymással.

Vágólapra másolva!
Hollik István országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az orosz-magyar csúcstalálkozóról, valamint az április 3-i választásról.
Vágólapra másolva!

A politikus a magyar-orosz viszonnyal kapcsolatban, az ellenzék véleményére is reagálva azt mondta, sajnos Európában, Brüsszelben van egy álszent magatartás, ami azt jelenti, hogy egyrészt folyamatosan kritizálják Oroszországot, másrészt viszont rendszeresen előszobáznak a Kremlben és megpróbálnak üzleteket kötni. Ezzel szemben Magyarország, a magyar kormány álláspontja világos, az ország geopolitikai helyzeténél fogva is kapcsolatokat, jó viszonyt kell fenntartani a környező országokkal, nagyhatalmakkal.

Ez ma működik, hiszen az ország egyrészt tagja az Európai Uniónak, de mellette jó kapcsolatokkal rendelkezik Törökországgal és Oroszországgal is. Semmi meglepő nincs abban, jelentette ki Hollik István, hogy a miniszterelnöknek a magyar emberek érdekeinek képviseletében éves szinten van találkozója az orosz elnökkel. Erre most kerül sor. A helyzetet természetesen nem teszi könnyebbé, hogy most van egy feszült helyzet Ukrajnával kapcsolatban, de Orbán Viktor nem ezért megy ki Moszkvába, hanem a magyar érdekek képviseletében, legyen szó turizmusról és energiaellátásról.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!