A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ez volt eddig Márki-Zay legkínosabb szereplése - videó

Márki-Zay, Simon András, Gyurcsány, baloldal
Vágólapra másolva!
Márki-Zay maszkba köpését tartják az Origo olvasói a baloldali listavezető legkínosabb jelenetének az elmúlt hónapokból. Második helyen végzett Gyurcsány jelöltjének azon eszmefuttatása, hogy ő maga Jézus, míg a harmadik lett az a mondata, amiből világosan kiderült, hogy fogalma sincsen arról, miről népszavaztatná meg az embereket a baloldal. Deák Dániel szerint Márki-Zay összevissza beszél, a választók sértegetése mellett arról vált hírhedtté, hogy még a legegyszerűbb sajtótájékoztatót vagy televíziós szereplést sem képes botrány vagy kínos baki nélkül lehozni. Prokaj Dávid, a 888.hu újságírója, aki mellett Márki-Zay beleköpött a maszkjába, azt mondta, hogy valószínűleg Márki-Zay egy pillanatra nem tudta, hol van.
Vágólapra másolva!

Stabil fölénnyel nyerte meg Márki-Zay maszkba köpése az Origo azon szavazását, amelyben a baloldali listavezető legkínosabb jeleneteit vettük számba.

A Mozaik Kör szervezett egy beszélgetést Márki-Zay Péterrel, amelyen a 888.hu stábja a rendezvény alatt ugyan nem forgathatott, viszont előtte és utána igyekeztek a baloldali jelöltnek kérdéseket feltenni. A portál beszámol róla, hogy

MÁRKI-ZAY ABERRÁLTNAK NEVEZTE A "FIDESZESEKET", ÉS A 888.HU ÚJSÁGÍRÓJÁNAK IS FELTETTE A KÉRDÉST, HOGY Ő ABERRÁLT-E.

Márki-Zay Péter az Alaptörvényt is aberráltnak nevezte, de

A LEGMEGMAGYARÁZHATATLANABB AZONBAN AZ VOLT, AMIKOR LEVETTE A MASZKJÁT ÉS BELEKÖPÖTT.

Képtelen botrány nélkül szerepelni

Márki-Zay Péter rendre összevissza beszél, a választók sértegetése mellett arról vált hírhedtté, hogy még a legegyszerűbb sajtótájékoztatót vagy televíziós szereplést sem képes botrány vagy kínos baki nélkül lehozni - minderről már Deák Dániel beszélt az Origónak. A XXI. Század Intézet elemzője számára a legemlékezetesebb az volt, amikor a saját népszavazási kezdeményezésükkel sem volt tisztában, de azt is jellemzőnek tartja, amikor az évértékelő beszédének időpontjába zavarodott bele és vagy négy dátumot felsorolt élő adásban.

Márki-Zay Péter kínosabbnál kínosabb jelenetekbe keveredik Forrás: Márki-Zay Péter/Facebook

Beláthatatlan következmények

Ez minden jel szerint Márki-Zaynak nem menne, ha ő lenne a miniszterelnök, annak beláthatatlan következményei lennének Magyarországra nézve. Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha például neki kéne Vlagyimir Putyinnal tárgyalnia. Leostobázná? Azt követően biztosan nem kapna egy csepp gázt sem Magyarország - hívta fel a figyelmet az elemző. Szemmel láthatóan már a baloldalon is látják, hogy ez a kommunikációs ámokfutás és összevissza beszéd tarthatatlan, ezért tették mellé Simon Andrást és Péterfi Juditot, akik korábban az ATV-nél dolgoztak.

Mindez meg is látszik a közvélemény-kutatásokban: nemcsak Márki-Zay személyes támogatottsága csökkent, ennek az egész baloldalra nézve is igen negatív hatása van, a teljes ellenzék támogatottsága csökken. Deák szerint nem meglepő, hogy mindezek után a baloldali pártok igyekeznek a veszteségeiket minimalizálni, és egyetlenegy helyet sem adnak Márki-Zay Péter embereinek a közös baloldali listán, hiszen nem akarják elpocsékolni az egyre kevesebb biztos befutó helyet.

Szombaton indul a hivatalos kampányidőszak, amelyet Orbán Viktor évértékelő beszéde nyit meg. Ha Márki-Zay ebben a maradék 50 napban is így folytatja, akkor a baloldal a vártnál is sokkal súlyosabb vereséget szenved - zárta szavait az elemző.

Márki-Zay legutóbb már azt sem tudta, mikor tartja az évértékelőjét Forrás: Origo

Márki-Zay megfeledkezett magáról?

Prokaj Dávid, a 888 újságírója, aki a riportot készítette, arról beszélt az Origónak, hogy a rendezvényen nem lehetett kérdezni. A köpést ő maga nem látta, csak hallotta - tette hozzá. Márki-Zay szerinte igyekezett magabiztosnak tűnni.

Igazából Márki-Zayt kéne megkérdezni, hogy miért csinálta. Semmilyen sértőt nem mondtam neki, ezért is érthetetlen, ami történt. Egyszerűen kikapcsolta az agyát, és megfeledkezett magáról, talán ez állhatott a dolog mögött - mondta Prokaj.

Itt a második és a harmadik legkínosabb szereplés

Szavazásunkon második helyen végzett az a jelenet, amikor Márki-Zay londoni fóruma egyik legbizarrabb pontján Jézushoz hasonlította magát, és arról beszélt, hogy vallásos élményként tapasztalta meg két sajtósa, Simon András és Péterfi Judit csatlakozását a kampánycsapatához.

Harmadik lett az a jelenet, amikor a baloldali jelölt még egy tavaly decemberi sajtótájékoztatón vált nevetségessé, amikor az álláskeresési járadék időtartamával nem volt tisztában, pedig ezzel kapcsolatban népszavazást is kezdeményeztek. Márki-Zay a Kossuth téren jelentette be, hogy elindul az aláírásgyűjtés az általuk kezdeményezett népszavazásra, a második kérdéséről azt mondta, hogy annak célja, hogy a járvány idején munkájukat elvesztők támogatására az álláskeresési támogatás folyósításának időtartama 30-ról 90 napra emelkedjen. Azonban jelenleg is 90 nap ez az időtartam. A baloldali jelöltet végül Simon András kommunikációs főnöknek kellett kijavítani, de ő is rosszul tudta, őt végül a többi baloldali politikus javította ki.

A legkínosabb szereplésekről szóló cikkünket és a szavazást itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!