Kábítószerrel kapcsolatos engedményeket akar Márki-Zay Péter

Vágólapra másolva!
Heti műsorát tartotta meg a Facebookon Márki-Zay Péter. Főnöke, Gyurcsány Ferenc ezúttal sem hagyta egyedül szónokolni: az ATV-ből távozott riporter felügyelte. Kiderült: a baloldal programjának része a kábítószerrel kapcsolatos törvények enyhítése. Gyurcsányék ismerős és tipikus, nyugodtan mondhatni, szélsőbaloldali családellenes politikáját mutatja a kábítószerrel kapcsolatos engedmények ötlete, hiszen a legnagyobb veszélyben éppen a 14 és 18 év közötti gyerekek vannak.
Vágólapra másolva!

Nehéz bármit kiemelni a zavaros beszédből, azon kívül, hogy Amerikával példálózva enyhítene a kábítószerrel kapcsolatos magyar törvényeken. Ahogy fogalmazott: megfontolhatóan tartja az engedményeket. (A baloldal egykori SZDSZ-hez közeli szárnyának, azaz a szélsőbalnak akar nyilvánvalóan Márki-Zay, pontosabban Gyurcsány gesztusokat tenni. Egyébként elég utalni Juhász Péterre, Bajnai Gordon egykori párttársára, Gyurcsány korábbi koalíciós szövetségesére, aki erőszakosan harcolt a kábítószer legalizálásáért.)

Márki-Zay egyébként szokásához hűen nehezen követhetően, összevissza beszélt. Mindenesetre örömmel konstatálta, hogy a rokonai meghallgatták azt az évértékelőnek nevezett beszédét, amit az ATV egyébként lekevert, az utolsó perceket már nem közvetítették. (Sokszor leírtuk: Márki-Zay csak azután tarthatta meg beszédét, miután főnöke, Gyurcsány Ferenc is megtartotta a sajátját.)

Viszont amit nyugodtan megtehetett Márki-Zay: hízelgő hangon, köszönetet mondott egy Zsolt keresztnevű "médiaszemélyiségnek", aki az RTL Klub valóságshow-jában tűnt fel, és az utóbbi időben baloldali propagandainterjúkat készít az interneten. Mások mellett Márki-Zay Péterrel és főnökével, Gyurcsány Ferenccel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!