Kovács Zoltán: Minden alapot nélkülöző hazugság jelent meg a kárpátaljai magyarokról

KOVÁCS Zoltán
Budapest, 2021. október 19. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az október 23-i ünnepi programokról tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. október 19-én. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Minden alapot nélkülöző hazugság, nevezzük nevén: dezinformációk jelentek meg ma a kárpátaljai magyarokról - írja Kovács Zoltán Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Egyes orosz nyelvű orgánumok arról tudósítottak ukrán forrásokra hivatkozva, hogy a Kárpátalján élő nemzetiségek azt tervezik, népszavazást tartanak az Ukrajnából történő kilépésről.

Emellett, a hamis hírek szerint a kárpátaljai magyarok azzal a kéréssel fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy védje meg őket a népirtástól.

Ezeket a hazugságokat maguk az illetékes ukrán hatóságok cáfolták.

Az Ukrajnában zajló háború sajnos a legrosszabb forgatókönyvet jelenti. Magyarország és a régió lakóinak az érdeke a béke mielőbbi helyreállítása. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a fejleményeket és nem engedjük hogy Magyarországot megpróbálják belesodorni a háborúba - írta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!