Élete végéig rács mögött maradhat a kegyetlen pécsi anyagyilkos

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék szerdán, nem jogerősen egy helyi férfit, aki különös kegyetlenséggel megölte az édesanyját 2019 nyarán.
Vágólapra másolva!

A férfi a középiskolai tanulmányai után több felsőoktatási intézményben orvosi és más tanulmányokat kezdett, de elvégeznie egyiket sem sikerült, munkahelyet nem vagy csak nagyon nehézkesen talált, munkaviszonya, tartósan saját jövedelme nem volt. A szülei segítették. Ők vettek neki lakást, amelyet a férfi az apja halála után eladott, majd a bevételt felélte és visszaköltözött az anyjához, aki eltartotta.

Mivel magánéleti és szakmai sikertelensége miatt elsősorban édesanyját hibáztatta, rendszeresek volta közöttük a konfliktusok.

2019 augusztusában is összevesztek valamin. A dühös férfi ezúttal többet tett, nem csak kiabált az anyjával.

Megkötözte az idős, kis testsúlyú, érdemi védekezésre képtelen asszonyt,

majd serpenyőkkel, húsklopfolóval véresre verte, végül egy paplant és egy szőnyeget terített az anyjára, amin keresztül késekkel és vaskampóval szurkálta.

Ezek után két dohányzóasztalt, három széket és egy mikrohullámú sütőt tett a betakart testre, majd kiment a szobából és az ajtót kívülről egy hűtőszekrénnyel torlaszolta el. A nő aznap éjjel belehalt sérüléseibe.

Halálát a testére helyezett tárgyak miatt kialakult mellkasi nyomás következtében beálló fulladás okozta.

A férfit, aki az éjszakát még a házban töltötte, másnap egy pécsi panzióban vették őrizetbe a rendőrök. Szakértők vizsgálták az elmeállapotát. Megállapították, hogy nem szenved a beszámítási képességét befolyásoló elmebetegségben, bár személyiségzavara hozzájárult a bűncselekmények elkövetéséhez.

A pécsi férfi az ítélet értelmében élete végéig börtönben marad,

A tárgyaláson emellett azért is elítélték, mert

orvosi diplomát hamisított magának,

amivel személyi okmányokat készíttetett, amelyekben a neve "dr." előjelzővel szerepelt.

A férfit különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és kétrendbeli közokirat-hamisítás miatt ítélték el életfogytiglani börtönbüntetésre azzal, hogy legkorábban 25 év eltelte után bocsátható feltételes szabadságra.

Emellett becsületsértés miatt is felelt. 2019 júniusában rendvédelmi szerv tagjának sérelmére, a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben követte el, amikor egyszer bement feljelentést tenni a pécsi rendőrségre. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész pedig a jogorvoslat esetleges bejelentésére fenntartotta a háromnapos határidőt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről