Apáti Bence: Saját szövetségesei röhögnek teli szájjal a kapitányon

Vágólapra másolva!
Márki-Zay teljesen összeomlott a kampány hajrájában.
Vágólapra másolva!

Alig néhány nap van hátra a választásig, és úgy tűnik a kapitány kezd teljesen összeroppanni a felelősség súlya alatt, Márki Zay Péter napról napra egyre aggasztóbb állapotba kerül.

Ismert, hogy szerdán jött ki a Medián mérése, ami a biztos pártválasztók között 10 százalékos Fidesz-előnyt mért.

Az pedig igen tetemes, akkora, hogy azon bizony még az ellenzék által évek óta repesve várt "atombombák" sem tudnának segíteni.

Ráadásul három nap maradt mindössze, ennyi idő alatt pedig szinte képtelenség ekkora hátrányt ledolgozni. (Ezen már csak a lustaság vagy a túlzott elbizakodottság tudna változtatni, azaz ha a kormánypárti szavazók a győzelem biztos tudatában, és végtelen nyugalmukban otthon maradnának, de az ember valahogy a zsigereiben érzi, hogy most ilyesmi nem történhet meg, a nemzeti tábor ott lesz április 3-án az urnáknál.)

Márki-Zay az eredményt láthatóan képtelen feldolgozni, azt, hogy bár hajlamos magát egyfajta messiásnak gondolni, de a magyarok úgy tűnik mégsem szeretnék, hogy megváltsák őket.

Emiatt szerdán a kapitány kétszer is megvillant.

Először magát a kutatás hitelességét vonta kétségbe; egy pécsi fórumon egyenesen arról beszélt, hogy Hann Endre és a Medián Orbán Viktor irányítása alatt áll, emiatt jöhettek ki pont most, pont ezek a számára nem túl biztató számok.

A nagy gondolkodó azt is világossá tette, hogy ő soha életében nem foglalkozott a közvélemény-kutatások eredményeivel, azok számára olyanok, mintha nem is léteznének, nincsenek, nem is számítanak, majd szerényen arra utalt, hogy bármit is szoktak jelezni a számok, ő mindig nyerni szokott., hiszen ő egy messiá.. izé, megváltó.

Mármint a Megváltó.

Márki-Zay eszmefuttatása több nagy és nyílt sebből is vérzik, mert aki az ősbalos Mediánt képes lekormánypártizni, meg leárulózni arról teljes nyugalommal kijelenthető, hogy teljesen megbolondult, elvesztette a józan eszét, ugyanis Hann Endréről csak a hülye nem tudja, hogy egy megveszekedett Gyurcsány-fan, ráadásul Endre bácsi még Kálomista Gábort is képes volt feljelenteni, amiatt, mert magára ismert az Elk.rtuk című film egyik szereplőjében.

Ráadásul a Medián volt az a cég, amelyik 2018-ban egyedüliként jósolta meg a gőzhenger formájában érkező fideszes kétharmadot, ergo hacsak Hann nem cserélte le az összes kollégáját kutyaütő dilettánsokra, akkor joggal gondolhatjuk, hogy viszonylag pontosak a számaik.

Ami viszont még inkább elgondolkodtathatja a pécsi fórumról készült videót szemlélő embereket Márki-Zay elmeállapotával kapcsolatban az az,hogy hódmezővásárhelyi polgi októberben az ellenzéki előválasztás két fordulója között éppen a Medián kutatásaira hivatkozott, miközben Karácsony Gergellyel arról tárgyalt, hogy lépjen vissza a javára.

Azaz pont egy Medián kutatás volt, amelyik azzá a bizonyos villamossá változott, amely végül elütötte Kari Gerit, és amely miatt aztán a végtelenül szorgalmas és tehetséges főpolgármester fogadkozásai és 500 millió forint elköltése ellenére mégis visszalépett a jelöltségtől.

De ígértem egy másik villanást is..

Márki-Zay Székesfehérváron az idegi fáradtság olyan szintjéig jutott el, hogy Zelenszkij elnök neve helyett egymás után kétszer is Jeszenszkyt mondott.

Hogy ennek pontosan mi volt az oka, talán az, hogy előzékenyen és udvariasan ki szándékozta hagyni a rettegett "Z" betűt, az ukrán elnök nevéből, ami ugye az orosz tankokra szokott festve lenni, esetleg túlságosan a volt külügyminiszter hatása alá került, akivel mostanában sokat szokott együtt lógni, vagy talán nagyon betalált Jeszy barátunk egyik poénja, amit a beszédéig sem tudott kiheverni illetve feldolgozni?

Nem tudni biztosan.

Annyi bizonyos csak, hogy a kapitány olyan szinten kimerült, hogy hibát hibára halmoz, még saját szövetségesei is teli szájjal röhögnek rajta, a vele baráti viszonyt ápoló sajtó pedig jobb híján megpróbálja elhallgatni ezeket a baklövéseket.

Nem gond, mi megírjuk.

Szívesen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!