A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Csirkepörkölttel csaptak be egy ágyhoz kötött férfit

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy nő és egy férfi ellen. Az elkövetők 2021 februárjában Kecskeméten takarítás és pörköltfőzés ürügyén kifosztották egy ismerősük idős, fekvőbeteg édesapját, akiktő
a bűnügyi technikusok fényképe
Vágólapra másolva!
Kifosztás és más bűncselekmények miatt emelt vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy tatárszentgyörgyi nő és egy kecskeméti férfi ellen, mert a gyanú szerint egy éve takarítás és pörköltfőzés ürügyén kifosztották egyik ismerősük idős, fekvőbeteg édesapját Kecskeméten. Egy táskát és egy pénzkazettát loptak el tőle 800 ezer forinttal és az iratokkal együtt. A férfi azonnal vett egy autót. A bűnügyi felügyelet alatt álló nő pedig levágta magáról a nyomkövetőt, amikor elfogták és elsétált otthonról.
Vágólapra másolva!

2021. február 20-án jelentették be a rendőrségen, hogy egy nappal korábban kifosztottak egy 74 éves férfit a fiával együtt. Mint kiderült, a fiatalabb áldozat néhány nappal a bűncselekmény előtt megismerkedett egy 27 éves, tatárszentgyörgyi nővel, akit elvitt az otthonába, amit édesapjával osztott meg.

A két fiatal lefeküdt egymással, amiért a nő pénzt kapott.

A férfi egy pénzkazettából vette ki a fizettségét. A nyomozók szerint a fiatal nő megláthatta, hogy a dobozban van még pénz, amit megosztott egy kecskeméti férfivel, Cs. Csabával, akit közeli ismerősének tartott.

Február 19-én megjelentek a háznál. Felajánlották a férfiaknak, hogy kitakarítanak és azt is, hogy nő csirkepörköltet főz szexpartnerének és a házban lévő, betegségénél fogva ágyhoz kötött édesapjának.

A férfi úgy döntött, elmegy a boltba azzal a 10 ezer forinttal, amit a pénzkazettából vettek elő és beszerzi a pörkölthözvalót.

A nő takarítást színlelt és közben a pénzkazettát figyelte. A férfi nem maradt sokáig, de mire hazaért, a két tolvaj már nem volt sehol.

Magukkal vitték a pénzkazettát benne az idős férfi spórolt pénzével, 806 ezer forinttal együtt, de a táskját is ellopták, amiben a nyugdíjas az iratait tartotta.

A nyomozók szerint bűntársa azzal segítette a nőt, hogy a lopás során a testével takarta, nehogy lebukjon. Cs. Csaba a pénz egy részét azonnal elköltötte. Vett egy autót a lopás után.

a bűnügyi technikusok fényképe Forrás: Police.hu

A tatárszentgyörgyi nőt a rendőrök két nappal később fogták el, amikor visszatért a tetthelyre, társa kezén pedig fél nappal később csattant a bilincs.

Kifosztás és közokirattal visszaélés megalapozott gyanúja miatt mindkettejüket kihallgatták és őrizetbe vették.

A járásbíróság Cs. Csabát letartóztatta, a nővel szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el, de ez utóbbi nem tartott sokáig. Február 25-én ugyanis a nő levágta a lábáról a nyomkövetőt, és elhagyta kijelölt tartózkodási helyét. Negyedórát töltött szabadlábon, mert a rendőrök megint elfogták, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

Ekkor a nőt már nem csak a kifosztással, hanem fogolyszökéssel is meggyanúsították.

A nyugdíjasnak visszadták az iratait, a lopott pénzből vásárolt autót lefoglalták.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai februárban zárták le a nyomozást. Az iratokat vádemelési javaslattal küldték el az illetékes ügyészeknek, akik most emeltek vádat ellenük.

A büntetett előéletű vádlottakat a Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás mellett közokirattal visszaéléssel is megvádolta, de a nőnek fogolyszökés miatt is felelnie kell.

Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozott mindkettejükkel szemben. Sorsukról várhartóan a Kecskeméti Járásbíróságon fognak dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!