Márki-Zay szerint a fideszesek aberráltak, betegesek

Ukrán válság, 2022, Magyarország, Budapest, tüntetés az orosz nagykövetség épülete előtt, Andrássy út, tüntetés, Ukrajna, Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Megint a jobboldali szavazókat sértegette Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje. A politikus aberrált, beteges gondolkodású emberként írta le a Fidesz-szavazókat. Márki-Zay nem először sértegeti a választókat.
Vágólapra másolva!

„Aki nem aberrált, beteges fideszes gondolkodású ember, az pontosan tudja, hogy ez egy gyűlöletkeltő hazug népszavazás" – mondta Márki-Zay Péter kedden, újságíróknak nyilatkozva a gyermekvédelmi népszavazásról. A baloldal jelöltje az utóbbi időben mintha kifejezetten próbált volna figyelni arra, hogy miután már valamennyi társadalmi réteget megsértette, ne tegyen hasonló kijelentéseket. Újságíróknak nyilatkozva most mégis a jobboldali szavazókat sértegette. Az idézett kijelentésből az következik, hogy aki "fideszes" gondolkodású, az szerinte aberrált és beteg. Ezen kívül a baloldal jelöltje arról is beszélt, hogy "aki annyira beteg, hogy egy szavát elhiszi a Fidesznek, aki annyira aberrált, hogy ilyen gondolatok eszébe jutottak, az nem érdemel semmilyen támogatást."

A jelölt nem először sértegeti a választókat. Márki-Zay Péter kijelentései közül talán a legvisszatetszőbb, amikor a „fogyatékos" kifejezéssel próbálta sértegetni politikai ellenfeleit. Ezt videóiban többször is megismételte „fogyatékos fideszes propagandistákról", és helyi, hódmezővásárhelyi ellenzékét nevezve így. A „fogyatékos" kifejezés szitokszóként való használatát egy kerekesszékes asszony Márki-Zay orosházi fórumán számonkérte a jelöltön: – Alázod a rokkant embereket meg az öregeket? – kérdezte.

A baloldal a vidéki körzetekben áll a legrosszabbul, ezért is meglepő, hogy Márki-Zay Péter az itt élő embereket sértegeti, ahelyett, hogy szavazatokat próbálna ott szerezni. Többek között olyan állításokat tett, miszerint, „ha a Fidesz egy vidéki településen összeszedi a legjobb embereit, akkor még egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni". – Az, hogy vannak vidéken bunkók, még nem azt jelenti, hogy minden vidéki bunkó – magyarázta egy másik kijelentését a baloldal jelöltje. A falusi „ostoba", „tudatlan" emberekről számos alkalommal értekezett a baloldal jelöltje.

2021 utolsó napján, újévi beszédében Márki-Zay azt mondta, hogy „pusztulnak az idősek", ez szerinte jó irány. – Az időseket, akik sajnos pusztulnak a koronavírus-járvány miatt is, sokkal könnyebben megvezette a Fidesz, mint a fiatalokat. Az új generációk, amelyek szavazni fognak '22-ben, azoknál nagyon kicsi a Fidesz támogatottsága, tehát alapvetően az irány jó – mondta Márki-Zay Péter az idősek halálával kapcsolatban.

A jelölt a március 15-i Békemenettel kapcsolatban is kifejtette véleményét: „Nemcsak arról van szó, hogy ez nem egy szeretet- és békemenet volt, hanem gyűlölködés. De az is látszik, hogy vannak olyanok, akiknek fogalmuk sincs, hol vannak" – mondta, utalva arra, hogy a megjelentek „tudatlanok". Ezt a kifejezést is többször használta Márki-Zay, akinek eszmefuttatása kísértetiesen hasonlít Gyurcsány Ferencére, aki 2006-ban csőcseléknek titulálta a békés tüntetőket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!