Bíró elé áll a Borgátánál halálos balesetet okozó buszsofőr

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat egy buszsofőrrel szemben a Szombathelyi Járási Ügyészség. A férfi tavaly májusban, Borgátánál az „Elsőbbségadás kötelező" jelzőtábla ellenére ráhajtott a védett útra és ott összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval, amelynek vezetője a kórházban belehalt a sérüléseibe. Utasa is súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az autóbusz a 8415-ös számú közúton, Borgáta felől Boba irányába haladt a végzetes napon. Amikor a 8415-ös és a 8429-es számú út kereszteződéséhez ért, a sofőr nem adott elsőbbséget a busznak jobbról érkező autósnak, aki az anyós ülésen egy utast is vitt. Bár a vétlen sofőr észrevette, hogy kikanyarodtak elé, már nem tudta elkerülni a karambolt.

Az autó nekicsapódott a busz jobb hátsó kerekének és karosszériájának, majd azzal a lendülettel az út melletti földesútra sodródott.

A balesetben az autó sofőrje olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt, utasa 8 napon túl gyógyuló súlyos, a vétkes buszsofőr pedig 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A szakértők arra jutottak, azért történhetett meg ez a baleset, mert a buszt vezető férfi megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését.

Olyan útról érkezett a kereszteződéshez, amelynél számára „Elsőbbségadás kötelező" jelzőtábla volt kitéve.

A férfi sorsáról a Sárvári Járásbíróságon fognak dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről