Orbán Viktor: Magyarország senkit nem hagy magára! - videó

ORBÁN Viktor, látogatás, budapesti, BOK, csarnok, humanitárius, tranzitpont, központ, menekült, menekültek, ukrán válság
Budapest, 2022. március 22. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) látogatást tesz a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitponton 2022. március 22-én. A tranzitpontot a kormány a karitatív szervezetekkel együttműködve nyitott meg az előző napon az ukrajnai menekültek számára. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarország senkit nem hagy magára! - címen töltött fel videót a kormányfő a közösségi oldalára. Orbán Viktor beszámolt arról, hogyan segítenek a háború elől menekülőkön a BOK-csarnokban kialakított humanitárius tranzitponton.
Vágólapra másolva!

A menekültek többsége már Belső-Ukrajnából érkezik - mondta Orbán Viktor a BOK Sportcsarnokban. A kormányfő videójában kijelentette, sokkszerű élmény az emberek számára a menekülés, de az első jó hír itt Budapesten éri őket, amikor belépnek a csarnokba és kapnak enni, inni, akinek pedig szállás kell, az szállást is kap. Szólt arról is, hogy sokan továbbmennek, de akik maradnak itt, azon továbbra is segítenek.

A kormányfő beszámolt arról is, hogy hamarosan a munkaerő-közvetítők is megjelennek majd a helyszínen. Külön köszönetet mondott minden hatóságnak, civileknek, akik részt vesznek a menekültek ellátásban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről