A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

repülőnap, kecskemét, repülő, hadsereg, katonaság, légibemutató, haditechnika
Kecskemét, 2021. augusztus 28. Airbus A-319 szállító repülőgép (b) és JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgépek a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató ünnepélyes megnyitója napján az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison 2021. augusztus 28-án. A kétnapos, augusztus 28. és 29-i rendezvény programjai között számos légi és szárazföldi bemutató szerepel. A magyar légierő mellett mintegy tucat nemzet tart légi bemutatót. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit március 14-én, a kora délutáni órákban egy Belgrád-Moszkva útvonalon haladó, szerb lajstromjelű, civil Airbus A-319-es repülőgép miatt - közölte a Honvédelmi Minisztérium közleményében. 
Vágólapra másolva!

Azt írták: a belgrádi irányítótorony olyan, információt közölt a polgári légiirányítással, amely szerint a repülőgép fedélzetén bomba van.

A gépet a magyar-szlovák határnál visszafordították, miközben a NATO déli Egyesített Légi Hadműveleti Központja riasztotta a Magyar Honvédség Gripenjeit, amelyek rövid időn belül azonosították a szerb A-319-es repülőgépet, és biztosították annak kikísérését Magyarország légteréből, Szerbia irányába.

A magyar Gripen géppár addig maradt a határmenti légtérben, amíg a visszafordított repülőgép le nem szállt Belgrádban.

Percről percre közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!