Szijjártó Péter: Márki-Zay világossá tette, hogy megegyeztek a fegyverszállításokról Ukrajna elnökével

Ukrán válság, 2022, Magyarország, Budapest, tüntetés az orosz nagykövetség épülete előtt, Andrássy út, tüntetés, Ukrajna, Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Twitteren üzent Ukrajna elnökének, ami világossá tette, hogy megegyeztek a fegyverszállításokról és a gáz- és olaj szállításra vonatkozó szankciókról. Hogy ha ezt a megegyezést végrehajtják, hogy ha azonnal megkezdik a fegyverszállítást Ukrajnába és azonnal megszavazzák a földgáz- és kőolaj-szállításra vonatkozó szankciókat, akkor annak azonnali és rendkívül súlyos következményei lesznek Magyarországra nézve, jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter élő Facebook-bejelentkezésében.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter egy Twitter-bejegyzésben üzent Ukrajna elnökének. Ez is világossá teszi azt, hogy megegyeztek. Megegyeztek abban, hogyha Magyarországon a baloldal kormányozna, akkor azonnal megszavaznák a gáz- és olaj szállításra vonatkozószankciókat, és azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat is Ukrajnába – jelentette ki Szijjártó Péter bejelentkezésében.

A miniszter kiemelte, ez a Twitter-üzenet világosan alátámasztja az összes eddigi információt, mely szerint ez a megegyezés megszületett. Hogy ha ezt a megegyezést végrehajtják, hogy ha azonnal megkezdik a fegyverszállítást Ukrajnába és azonnal megszavazzák a földgáz- és kőolaj-szállításra vonatkozó szankciókat, akkor annak azonnali és rendkívül súlyos következményei lesznek Magyarországra nézve,

hiszen a fegyverszállítások azonnal háborúba sodornák Magyarországot, mert a fegyverszállítmányok katonai célpontot jelentenek, és ezért a fegyverszállítások Magyarország biztonságát súlyos veszélybe sodornák.

Amennyiben pedig megszavaznák a fölgáz- és kőolaj szállításra vonatkozó szankciókat, azzal

az üzemanyagellátást, a fűtést, veszélyeztetnék, és azt, hogy Magyarország gazdasága a leállás szélére kerülne

- emelte ki Szijjártó Péter.

Hozzátette: ez a megegyezés tehát létrejött, ez Márki-Zay Péter Twitter-üzenetéből, amelyet Ukrajna elnökének küldött, világosan látszik: megegyeztek. Hogy ha a baloldal nyerne, a baloldal kormányozna, akkor azonnal megszavaznák a földgáz- és kőolaj szállításra vonatkozó információkat, és azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat.

Ez rendkívüli veszéllyel járna Magyarországra nézve.

Ezért április 3-án, vasárnap világos döntés előtt áll Magyarország, minden magyar ember: aki a Fideszre szavaz, az a békére és biztonságra szavaz, aki a baloldalra szavaz, az a háborúba történő azonnali belesodródást kockáztatja, emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter.

Percről percre közvetítésünk a háborúról itt olvasható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!