Életfogytiglant kért az ügyészség Curtis testvérére a Katzenbach-gyilkosság kapcsán

Sz. Lajos, L. István, H. László, Katzenbach Imre, gyilkosság, Curtis
Sz. Lajost, L. Istvánt és H. Lászlót Katzenbach Imre megölése kapcsán fogták el.
Vágólapra másolva!
A korábbi focista, Katzenbach Imre holttestét 2020 októberében találták meg. A sportoló korábban az egyik főszereplője volt az Eclipse-botránynak, amiben több milliárd forintnyi adót csaltak el. Az ügyészség most vádat emelt több férfi ellen, aki a férfit megölhették, köztük az ismert magyar rapper, Curtis testvére ellen is, aki élete végéig börtönbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

A vád szerint Katzenbach Imre 2007-ben névlegesen elvállalta egy cég vezetését úgy, hogy tudta, a cég hamis számlákat ad ki egy Zrt.-nek.

Az volt a feladata, hogy a hamis számlák értékét felvegye készpénzben, az összeget pedig oda kellett adnia a Zrt. vezetőinek.

A korábbi focista azonban 2009 áprilisában a felvett 500 millió forintot nem adta vissza a vezetőknek, hanem külföldre menekült.

Pár hónappal később azonban a Zrt. vezetői megtudták, hogy hol van és hazahozatták.

A kép baloldalán Katzenbach Imre. Forrás: nso.hu

A vezetőket idegesítette, hogy a volt sportoló a pénznek csak egy részével tudott elszámolni, valamint tartottak is tőle, mert mindent tudott róluk és félő volt, hogy feladja őket a rendőrségen. Emiatt úgy döntöttek, hogy megölik.

Ennek érdekében 2009 szeptemberében megbízták H. Attilát, hogy végezzen Katzenbach Imrével.

Az 51 éves férfi elfogadta a megbízást, de a munkát ő is kiszervezte az egyik régi barátjának, aki cserébe ingyen vadászati lehetőséget és 3 millió forintot kért magának és a társának is, aki majd segít neki.

Ezek után, 2009 szeptember 28-án H. István egy kocsival elvitte Katzenbach Imrét Baranyajenő térségébe. Ott várta őket L. István és Sz. Lajos, valamint egy előre kiásott gödör. Az autóból kiszálló korábbi focistát egyből megtámadta a két férfi, H. István pedig elhajtott .

A támadók közül az egyik lefogta a férfit, a másik pedig halálra verte, majd elásták.

Katzenbach Imre holttestét 2020 október 22-én találták meg.

Az ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Zrt. vezetője, valamint L. István és Sz. Lajos ellen.

Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket életfogytiglani fegyházbüntetésre.

H. István ellen már korábban vádat emeltek - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről