Demeter Szilárd a magyar irodalom Jakab Péteréről

DEMETER Szilárd
Budapest, 2022. március 31. Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója beszédet mond a fiatal tehetségeket támogató zenei ösztöndíjak átadásán Budapesten a Régi Zeneakadémián 2022. március 31-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Köszönöm Péterfy Gergelynek. Többek között a Mandineren szemlézett eszmefuttatásainak köszönhető a negyedik kétharmad - írja Demeter Szilárd a Mandineren.
Vágólapra másolva!

Péterfy Gergely mondja:

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Péterfy Gergely népszerűségét a könyvei eladott példányszáma alapján azért nem tenném a toplista elejére. De lehet, hogy ma már ezt is lájkokban mérik. Péterfy Bori is fellépésekhez juthat(na), ám legtöbbször szabaccsságharca miatt inkább nem akar. Hát, ez olyan diktatúra, hogy nem kényszerítik.

Az ún. ellenzéki művészek is sok pénzhez jutnak, elég, ha csak Péterfy elvtársai, Parti-Nagy Lajos és Závada Pál DIA-pénzeit említem, vagy noÁr filmszerepeit, de ne listázzunk. Péterfy Gergelyt talán azért nem hívják a közmédiába, ide-oda, mert amint fentebb is látszik,

Ettől még ír rendszeresen, ha kell, ha nem.

Péterfy Gergely szándéka szerint az új írófejedelem lenne Esterházy Péter helyét betöltendő - Esterházy formátuma és tehetsége nélkül. Így lett belőle a szépírók Jakab Pétere. Többek között a Mandineren szemlézett eszmefuttatásainak köszönhető a negyedik kétharmad. Köszönjük!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!