Moszkvában csaptak le a rendőrök egy sorozatrablóra

rendőrség, elfogás, letartóztatás, rabló, betörő
Vágólapra másolva!
2017-ben indítottak nyomozást azzal a férfival szemben, aki abban az évben három üzletet kirabolt Budapesten. Feleségével együtt fizetés nélkül távozott egy holtelből és Moszkvába menekült, körözést adtak ki ellene. A férfit a napokban fogták el az orosz rendőrök és átadták a magyar kollégéknak. Őrizetbe vették és javasolták a letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A fiatal férfi először 2017. február 19-én ment be egy XI. kerületi dohányboltba, ahol egy gáz- riasztófegyverrel megfenyegetett egy dolgozót és pénzt követelt.

687 ezer forinttal menekült el.

Közel egy hónappal később,március 14-én egy újbudai dohányboltot rabolt ki. Ott is fegyverrel fenyegette meg az eladót, aki ijedtében 140 ezer forintot átadott a baseballsapkát viselő férfinak.

Április 22-én délben pedig egy II. kerületi ékszerboltba ment be.

Azt mondta az eladónak, hogy a nyakláncán lévő zárat szeretné megjavíttatni. Miközben a nő megnézte a láncot, a férfi

fegyvert rántott és a bevételt követlete,majd átugrott a pulton, és összeverekedett az eladóval, aki könnyebben megsérült. Miközben az eladót a földre teperte, a kasszából több mint 700 ezer forintot ki,

és elmenekült.

Forrás: Police.hu

A budapesti rendőrök ezután tudták azonosították a rablót, aki akkor már nem volt az országban.

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki az akkor 25 éves Cs. Marcell ellen,

A nyomozás során ugyanis az derült ki, hogy a férfi az utolsó rablás után másnap feleségével együtt fizetés nélkül elszaladt egy II. kerületi szállodából és meg sem állt Moszkváig.

A férfit végül a nemzetközi elfogatóparancs alapján fogták el az orosz fővárosban 2021. szeptember 30-án. Cs. Marcellt április 4-én este a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársai repülővel hozták Magyarországra és átadták a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Rablási Osztály munkatársainak.

A fiatal férfit rablás miatt őrizetbe vették és kihallgatták.

Nem tett vallomást. A rendőrök javasolták a letartóztatását - írja a Police.hu.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről