Nemzetközi megfigyelő: Gördülékeny volt a szavazás

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, Békéscsaba, szavazólap
Békéscsaba, 2022. április 3. Egy nő Békéscsabán, az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. A békés megye 1-es számú választókerületben a legtöbb, 11 jelölt indult, itt használják a legnagyobb szavazólapot. MTI/Lehoczky Péter
Vágólapra másolva!
A vasárnapi magyar országgyűlési választás és népszavazás gördülékenyen, hatékonyan zajlott - jelentette ki Russell Nobile, a Judicial Watch nevű amerikai konzervatív szervezet képviselője kedden Budapesten.
Vágólapra másolva!

Angol nyelvű sajtótájékoztatóján az ügyvéd azt mondta, hogy általánosságban semmiféle problémát nem találtak.

Russell Nobile úgy vélekedett, hogy Magyarországon a voksolást jobban szervezték meg, mint ahogyan az Egyesült Államok bizonyos részein szokták.


Kiemelte, hogy a különböző pártok képviselői együttműködtek a szavazóhelyiségekben.
Tapasztalataik szerint - mondta Russell Nobile - a választóknak keveset kellett várakozniuk.

Békéscsaba, 2022. április 3. Egy nő Békéscsabán, az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. A békés megye 1-es számú választókerületben a legtöbb, 11 jelölt indult, itt használják a legnagyobb szavazólapot. MTI/Lehoczky Péter Forrás: MTI/Lehoczky Péter

-közölte Russell Nobile. Hozzátette: őket alapvetően az érdekli, hogy ha valaki szeretne szavazni, és ennek érdekében megjelenik, akkor le tudja-e adni a voksát, valamint milyen körülmények között történik ez.

Russell Nobile azt mondta, hogy a Judicial Watch alapvetően az átláthatóság és a jogállamiság védelmére összpontosít az Egyesült Államokban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!