A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNValter Attila
16:32KerékpározásVerseny
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Orbán Viktor a TV2 Tényekben: A Fidesz meg tudja védeni a békét, a baloldal háborús kockázatot jelent

Választás 2022 - Orbán Viktor interjúja a TV2-n
Budapest, 2022. április 2. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke interjút ad Gönczi Gábor műsorvezetőnek Budapesten, a TV2 stúdiójában 2022. április 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Ez nem a mi háborúnk, az ukrán elnök célja, hogy más országokat is bevonjon a háborúba, de mi nem engedhetjük, hogy szétlőjék Magyarországot, és tönkre tegyék a gazdaságot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 Tényeknek. A Fidesz meg tudja védeni a békét, a baloldal háborús kockázatot jelent - tette hozzá a miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy előre vagy hátra, ez volt a kérdés a kampány elején, majd pedig kitört a háború. A magyar érdek, hogy ebből kimaradjunk. A következő kormány vagy távol tartja az országot a háborútól, vagy pedig kockáztatja a háborúba sodródást - mondta. Orbán szerint a baloldal megegyezett Ukrajnával. Nem az ukránok háborúját kell megvívnunk, ha a baloldal nyer belesodródunk a háborúba.

Az EU-ban és a NATO-ban is vannak hasonló állásponton lévők, mint a magyarországi baloldal. Mi azon az állásponton vagyunk, hogy ki kell maradnunk a háborúból - mondta Orbán.

Szólt arról is, hogy nem tudnunk tankerhajóval olajat és gázt szállítani az ország területére.

Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke interjút ad Gönczi Gábor műsorvezetőnek Budapesten, a TV2 stúdiójában 2022. április 2-án Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: Mindent megteszünk azért, hogy ez ne történjen meg

Orbán Viktor szerint, ha kiterjesztik a szankciókat az olaj- és gázszállításokra, akkor nagyon sok ember elveszítené a munkáját. Mindent megteszünk azért, hogy ez ne történjen meg - tette hozzá. Egy vörös vonal az energiaimport szankció, és ezt nem is fogjuk támogatni - mondta. Orbán Viktor szerint a magyarok nagyon jól bánnak az ukránokkal, még akkor is ha, emlékszünk rá, hogy a nyelvtörvény idején ők nem bántak jól amagyarokkal. De nem most kell előhozakodni a régi problémákkal - mondta a miniszterelnök. Magyarország segíti a legtöbbet. A kormányfő szerint az idősek pontosan tudják, hogy könnyű egy háborúba lelkesen belelépni, és nagyon nehéz kijönni belőle. Orbán Viktor közölte, a háborúnak sohasem az a vége, amit az elindítók kitaláltak.

Orbán Viktor felidézte, hogy ő volt már miniszterelnök háború idején, 1999-ben. Akkor is bele akartak nyomni a háborúba minket, akkor is sikerült kimaradni.

Van tapasztalatunk, hogyan kell kimaradni egy háborúból - tette hozzá.

Orbán Viktor szerint nem megszorításokkal, hanem adócsökkentéssel, és munkahelyteremtéssel lehet válságot kezelni. 2010 után sikerült a magyar gazdaság szerkezetét átalakítani - tette hozzá. A Covid-válság során is a munkahelyek megőrzését és a befektetéseket támogatta a kabinet, hogy minél több új beruházás legyen - ismertette a kormányfő. Éppen ezért sikerült a kanyarban előzni, és megelőztük Portugáliát - tette hozzá.

Baloldali tömeges csalás

A baloldali választási csalásról azt mondta, hogy korábban kisebb volt a technika szerepe a kampányokban. A baloldal emberek adatait szerezte meg törvénytelenül, kivitték külföldre, és visszatáplálták az adatokat.

Orbán Viktor szerint a háború témája mindent vitt, de a népszavazás továbbra is fontos. Nyugaton nem tartották veszélyesnek, hogy a különféle életmódot népszerűsítő szervezetek a gyermekek körében elkezdtek működni - tette hozzá.

Orbán Viktor végül azt mondta, hogy senki ne maradjon otthon, ez egy felelősségteljes ünnep. Mindenki gondolkodjon el azon, hogy a háború és a béke jelenti ennek a választásnak a tétjét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!